Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

State of Cybersecurity deel II

Ook dit jaar heeft ISACA Global trends en uitdagingen op het gebied van cybersecurity op een rij gezet in het rapport The State of Cybersecurity 2021. In juli is deel II van deze survey gepubliceerd, waarbij ingegaan wordt op security operations, cyberdreigingen en cybersecurity maturity.

ISACA trekt onder meer de volgende conclusies uit het onderzoek:

 • Het percentage bedrijven dat een toename van cyberaanvallen zag in vergelijking met het voorgaande jaar is voor het eerst in drie jaar weer gegroeid.
 • 77 procent van de respondenten heeft er vertrouwen in dat hun cybersecurity teams cyberaanvallen tijdig signaleren en adequaat reageren op cyberdreiging en -aanvallen.
 • 43 procent van de respondenten zegt dat de pandemie geen effect heeft op het budget voor security technologie.
 • De top 3 van security taken die worden afgehandeld door IT
  operations zijn:
  • incident response (66 procent); 
  • onderhoud, updaten en implementatie va security tools en systemen (65
   procent); en
  • vulnerability assessments (53 procent).
 • 66 procent van de ondervraagde bedrijven doen onderzoek naar hun ‘cybersecurity maturity’. Deze bedrijven hebben vaker voldoende bezette cybersecurity teams en een adequaat gefinancierd cybersecurity budget.

Lees ook het rapport State of Cybersecurity deel I

Het rapport The State of Cybersecurity 2021 bestaat uit twee delen. In deel I werd ingegaan op het nog altijd nijpende personeelstekort in cybersecurity en de gewenste soft skills in deze sector. Lees meer>>

Gerelateerde berichten

 • Nieuws ·

Terugblik ISACA Risk Event 2022

Nieuwe en bestaande risico’s in vogelvlucht Door: Fook Hwa Tan Op 16 November 2022 vond het Risk Event van ISACA NL Chapter plaats. Meer dan 450 risk, security, privacy, audit…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.