Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

Certificering & CPE

Een certificering kan de volgende status hebben:

 • active status
 • non-practicing status
 • retired status
 • revoked status

Active status

Om de active status van uw certificering te behouden, moet u aan verschillende eisen voldoen. Eén van die eisen is het verdienen van CPE-uren. Voor elke certificering gelden specifieke eisen om de active status te behouden: 

Non-practicing status

Een certificering kan een non-practicing status krijgen wanneer u:

 • kortdurend of langdurend werkloos of arbeidsongeschikt bent; of
 • niet langer werkzaam bent in het betreffende werkveld; of
 • er andere verzachtende omstandigheden zijn (ter beoordeling van de Certification Working Group).

Om een non-practicing status aan te vragen vult u het Aanvraagformulier Non-Practicing Status in. De non-practicing status geldt voor minimaal een jaar en gaat in op 1 januari van het jaar waarin de status wordt aangevraagd. De non-practicing status kan voor onbepaalde duur blijven bestaan.

Om de non-practicing status te behouden moet u de jaarlijkse contributie blijven voldoen. U hoeft geen CPE-uren op te geven of te behalen. Wilt u de active status weer verkrijgen, dan moet u wel weer CPE-uren opgeven en behalen.

Opnieuw activeren certificering

Een certificering met een non-practicing status kan opnieuw worden geactiveerd, als u voldoet aan de volgende eisen;

 • Is de non-practicing status van uw certificering korter dan twee jaar geleden in werking getreden? In dat geval moet u schriftelijk aantonen dat u in het voorafgaande kalenderjaar minstens 20 CPE-uren heeft verdiend, om terug te keren naar de active status.
 • Is de non-practicing status van uw certificering langer dan twee jaar geleden in werking getreden? In dat geval moet u schriftelijk aantonen dat u in de drie voorafgaande kalenderjaren minstens 120 CPE-uren heeft verdiend, om terug te keren naar de active status. Daarnaast moet u aantonen dat u minstens 1 jaar werkervaring heeft opgedaan in IS audit, control, assurance of security / information security management / enterprise IT governance / risk en control risk. Een manager, leidinggevende of collega die bekend is met het werk moet dit bevestigen in de sectie Verification of Work Experience Agreement van het Aanvraagformulier Certification Return-to-Active.

Om een status te heractiveren vult u het Aanvraagformulier Certification Return-to-Active in.

Retired status

Uw certificering krijgt een retired status indien:

 • u de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt en u het beroep niet langer uitvoert; of
 • u niet langer kunt voldoen aan de beroepseisen voor de certificeringen door blijvende arbeidsongeschiktheid.

Om een retired status aan te vragen vult u het Aanvraagformulier Retired Status in.

Heeft uw certificering een retired status dan hoeft u niet langer te voldoen aan de CPE-policy. U hoeft ook geen contributie te voldoen.

Wilt u uw certificering heractiveren, dan moet u opnieuw examen doen. U moet ook een aanvraag doen voor certificering waarbij u de vereiste werkervaring aantoont.

Revoked status

Voldoet u niet aan de CPE-policy, dan wordt uw certificering ingetrokken. Uw certificering krijgt dan een ‘revoked status’. Heeft uw certificering deze status, dan mag u niet langer met de certificering naar buiten treden. Als derden informeren naar uw certificering, zal worden medegedeeld dat uw certificering is ingetrokken.

Heeft uw certificering een revoked status, dan kan de active status opnieuw aangevraagd worden door een schriftelijk verzoek daartoe in te dienen bij de Certification Working Group. U moet uw verzoek schriftelijk motiveren en CPE-documentatie overleggen over de periode vanaf het moment dat uw certificering is ingetrokken tot het jaar waarin de aanvraag wordt gedaan.

U kunt uw aanvraag voor heractivatie van uw certificering indienen bij het Customer Experience Center. Daarbij geldt het volgende;

 • Wordt uw verzoek gehonoreerd, dan moet u de verschuldigde contributie betalen die nodig is om te voldoen aan de CPE-policy. Doet u het verzoek langer dan 60 dagen nadat de revoked status is ingetreden, dan wordt een bedrag ad $ 50 reinstatement fee in rekening gebracht.
 • Wordt het verzoek niet gehonoreerd, dan moet u opnieuw examen doen om de certificering weer te behalen. U moet ook opnieuw een aanvraag doen voor de certificering en de benodigde werkervaring aantonen.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.