Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

CISM

ISACA heeft voor het CISM-examen een speciale trainingsvariant ontwikkeld. Onze CISM-training omvat zowel basiskennis als examentraining. Alle relevante onderwerpen worden systematisch behandeld. Daarnaast wordt er geoefend op de specifieke examentechniek die gehanteerd wordt tijdens het examen.

Het CISM-examen wordt in het Engels afgenomen door ISACA Global.

CISM-certificering

CISM wordt algemeen beschouwd als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. Naast technische kennis is kennis van management, organisatie, risicobeheersing en verandertechnieken belangrijk. Binnen de certificering worden vier domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • Information Security Governance (24%)
  • Information Risk Management and Compliance (33%)
  • Information Security Program Development and Management (25%)
  • Information Security Incident Management (18%)
  • Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CISM-training door ISACA NL Chapter

De training wordt gegeven door een zeer ervaren docent. Tijdens de training worden alle belangrijke CISM-domeinen behandeld maar de nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). Doel van de training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal, op weg geholpen als blijkt dat u onderdelen nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels.

Meer informatie vindt u in de Candidates Information Guide 2019 (Engels). 

CISM-examen en onze training

Het CISM-examen is een multiple choice examen van 150 vragen. Deze examenvragen moeten in korte tijd worden beantwoord. Veel tijd om na te denken is er vaak niet daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk. Tijdens de trainingen van ISACA bespreekt u de stof uitvoerig en u komt veel onderwerpen opnieuw tegen in de oefenexamens. Deze herhaling zorgt ervoor dat u tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan en binnen de tijd klaar kunt zijn.  

Locatie en tijd

Online middels MS Teams

Aanvang

De trainingen starten om 18:30 uur en duren tot 21:30 uur.
Inloggen kan vanaf 18:15 uur, zodat we om 18:30 uur kunnen starten met de training.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Najaar 2020: 5 woensdagavonden; 23, 30 september, 7, 14, 21 oktober 2020.

Organisatie

ISACA NL Chapter
Trainer: Rob van der Staaij

Kosten training

Kosten: CISM training € 1.200,- voor ISACA-leden (€ 1.400,- voor niet-leden/toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur. 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden. De examens worden georganiseerd door ISACA International. Lees meer op isaca.org.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via ISACA Global. 
Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. Inloggen 

Data CISM trainingen

Geen evenementen gevonden!

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.