Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

CISM wordt algemeen beschouwd als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. Naast technische kennis is kennis van management, organisatie, risicobeheersing en verandertechnieken belangrijk.

CISM-certificering

Binnen de CISM-certificering worden vier domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • Information Security Governance (17%)
  • Information Security Risk Management (20%)
  • Information Security Program (33%)
  • Incident Management (30%)
  • Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CISM-training ISACA NL Chapter

ISACA heeft voor het CISM-examen een speciale trainingsvariant ontwikkeld. Onze CISM-training omvat zowel basiskennis als examentraining. Alle relevante onderwerpen worden systematisch behandeld. Daarnaast wordt er geoefend op de specifieke examentechniek die gehanteerd wordt tijdens het examen.

De training wordt gegeven door een zeer ervaren docent. Tijdens de training worden alle belangrijke CISM-domeinen behandeld maar de nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord).

Doel van de training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook word je, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal, op weg geholpen als blijkt dat je onderdelen nog moet bijspijkeren.

De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels.
Meer informatie vind je in de Candidates Information Guide.

CISM-examen

Het CISM-examen is een multiple choice examen van 150 vragen. Deze examenvragen moeten in korte tijd worden beantwoord. Veel tijd om na te denken is er vaak niet daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk. Tijdens de training van ISACA bespreek he de stof uitvoerig. Veel onderwerpen kom je opnieuw tegen in de oefenexamens. Deze herhaling zorgt ervoor dat je tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan en binnen de tijd klaar kunt zijn.

Data, tijd en locatie

De training vindt plaats op 5 donderdagavonden: Najaar – 26 september, 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober en 7 november. De avonden starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

De CISM-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

CPE

Je ontvangt 4 punten per deelgenomen trainingsavond, evenals een certificaat van deelname.

Organisatie

ISACA NL Chapter
Trainer: Erik Pols

Kosten training

Kosten: CISM training € 1.200,- voor ISACA-leden (€ 1.400,- voor niet-leden/toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW (VAT exempt).

Aanmelden

Meld je aan voor de CISM-training via:

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur. 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org.

Kosten en inschrijven examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden. De examens worden georganiseerd door ISACA International. Inschrijven voor het examen kan alleen via ISACA Global. ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. Lees meer op isaca.org.

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.