Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

CISA (Certified Information Systems Auditor) is een internationaal erkende certificering voor IS/IT auditing, control en security. Certificeer je expertise in IS/IT audit en wordt een CISA.

ISACA NL Chapter biedt elk seizoen trainingen aan ter voorbereiding op het CISA-examen. Het CISA-examen wordt in het Engels afgenomen door ISACA Global.

Data CISA-training

Najaar 2022 – 10 dinsdagavonden: 13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober, 1, 8 , 15, 22 november 2022.

De trainingen worden online verzorgd middels MS Teams. Elke training start om 18:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Inloggen kan vanaf 18:15 uur, zodat we om 18:30 uur kunnen starten met de training.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Inschrijven CISA-training

Schrijf vandaag nog in voor de najaarstraining.

Trainers

Dr. Rob van der Staaij heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring met IT, cybersecurity, identity & access management en IT-risicomanagement. Tijdens zijn loopbaan heeft hij voor talrijke organisaties oplossingen op deze gebieden gerealiseerd. Rob heeft ook een jarenlange achtergrond als trainer. In die hoedanigheid verzorgt hij trainingen die voorbereiden op bekende security-certificeringen zoals CISSP en CCSP van (ISC)2 en CISA, CRISC en CISM van ISACA. Ten slotte is Rob verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Rechtswetenschappen, Vakgroep Strafrecht en Criminologie waar hij zich bezighoudt met de onderwerpen cybercrime en cybersecurity.

Zari Haji Rasoul RE CISA is ruim 18 jaar IT auditor, Security en Privacy consultant en geeft de afgelopen 6 jaar CISA trainingen bij ISACA. Zij vindt vooral de praktische toepassing van CISA belangrijk en helpt de deelnemers, zoveel mogelijk door middel van praktijkvoorbeelden, om de kennis als IT auditor toe te passen in de praktijk. Naast het behalen van CISA certificaat en de titel vindt Zari het namelijk belangrijk om als IT auditor een toegevoegde waarde te leveren aan de organisatie.

Over de CISA-training

Kenmerkend voor deze tijd is, dat IT complexer wordt en tegelijkertijd verschuift van ondersteunend aan de business naar randvoorwaardelijk, zo niet, dat IT de business zelf is. De snelle ontwikkelingen maken het steeds moeilijker eenduidig vast te stellen dat systemen voldoen en renderen. CISA’s beschikken over kennis, achtergrond en ondersteuning om wereldwijd die assurance te kunnen geven. CISA is overal ter wereld in alle sectoren erkend en geprefereerd als erkenning voor specialisten op het gebied van audit, verzekering en beveiliging van informatiesystemen (IS).

Binnen de certificering CISA worden vijf domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • The Process of Auditing Information Systems (14%)
  • Governance and Management of IT (14%)
  • Information Systems Acquisition, Development and Implementation (19%)
  • Information Systems Operations, Maintenance and Support (23%)
  • Protection of Information Assets (30%)

Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

Meer informatie vind je in de Candidates Information Guide 2019 (Engels).  

Kosten training 2022
Kosten CISA-training: € 2.500,- voor ISACA-leden, € 2.850,- voor niet-leden (toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW (VAT exempt)

Studiebelasting
De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur, 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal
De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen
De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden. De examens worden georganiseerd door ISACA International. Lees meer op isaca.org

Inschrijven examen
Inschrijven voor het examen kan alleen via ISACA Global. 
ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.