Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

Certificeer je expertise in IS/IT audit en wordt een CISA!

CISA (Certified Information Systems Auditor) is een internationaal erkende certificering voor IS/IT auditing, control and security. De CISA-certificering toont jouw expertise in deze domeinen:

  • The Process of Auditing Information Systems (14%)
  • Governance and Management of IT (14%)
  • Information Systems Acquisition, Development and Implementation (19%)
  • Information Systems Operations, Maintenance and Support (23%)
  • Protection of Information Assets (30%)

ISACA NL Chapter biedt elk seizoen trainingen aan ter voorbereiding op het CISA-examen.

De CISA-training wordt verzorgd in het Nederlands, de oefenvragen zijn in het Engels.

Het CISA-examen wordt in het Engels afgenomen door ISACA Global. Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

Meer informatie vind je in de Candidates Information Guide 2019 (Engels).

Locatie en tijden

De CISA-trainingen vinden plaats op 10 dinsdagavonden. 
Voorjaar 2024 – 10 dinsdagavonden: 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april, 23 april, 7 mei en 14 mei.

Najaar 2024 – 10 dinsdagavonden: 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november.

De trainingen starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur.

De locatie is Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

CPE

Je ontvangt 4 punten per deelgenomen trainingsavond en een certificaat van deelname.

Inschrijven CISA-training

Voorjaar: meld je aan via deze link.

Najaar: meld je aan via deze link.

CISA-trainers

Trainers: Rob van der Staaij en Zari Haji Rasoul.

Kosten training 2024

De trainingen kunnen gevolgd worden door leden en niet-leden.

De kosten van de CISA-training bedragen: € 2.500,- voor ISACA-leden, € 2.850,- voor niet-leden (toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW (VAT exempt)

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 (voor zeer ervaren professionals) tot 100 uur (voor professionals met weinig ervaring).

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org.

Alle cursusmateriaal in het Engels is. De training is in het Nederlands. Daarnaast wordt per hoofdstuk een avond besteed aan oefenvragen.

Kosten en inschrijven examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden. De examens worden georganiseerd door ISACA International. Inschrijven voor het examen kan alleen via ISACA Global. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol.

Over de CISA-trainers

Picture of Zari Haji Rasoul

Zari Haji Rasoul

Zari Haji Rasoul RE CISA is ruim 18 jaar IT auditor, Security en Privacy consultant en geeft de afgelopen 6 jaar CISA trainingen bij ISACA.

Zari vindt vooral de praktische toepassing van CISA belangrijk en helpt de deelnemers, zoveel mogelijk door middel van praktijkvoorbeelden, om de kennis als IT auditor toe te passen in de praktijk.

Naast het behalen van CISA certificaat en titel vindt Zari het namelijk belangrijk om als IT auditor een toegevoegde waarde te leveren aan de organisatie.

Picture of Rob van der Staaij

Rob van der Staaij

Dr. Rob van der Staaij heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring met IT, cybersecurity, identity & access management en IT-risicomanagement. Tijdens zijn loopbaan heeft hij voor talrijke organisaties oplossingen op deze gebieden gerealiseerd.

Rob heeft ook een jarenlange achtergrond als trainer. In die hoedanigheid verzorgt hij trainingen die voorbereiden op bekende security-certificeringen zoals CISSP en CCSP van (ISC)2 en CISA, CRISC en CISM van ISACA.

Ten slotte is Rob verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Rechtswetenschappen, Vakgroep Strafrecht en Criminologie waar hij zich bezighoudt met de onderwerpen cybercrime en cybersecurity.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.