Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK)

Het Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK) is het eerste certificaat gericht op de essentiële principes van het auditen van cloud-applicaties. CCAK is een resultaat van een samenwerking tussen de Cloud Security Alliance (CSA) en ISACA.

Hoewel het sleutelwoord in de titel Auditing is, is de echte reikwijdte iets breder, omdat het zich echt richt op het opzetten van een schaalbaar cloudrisicobeheer- en governanceprogramma.

Dit langverwachte programma vult een gat in de markt, met name voor professionals die betrokken zijn bij cloudrisicobeheer en -audits, zoals auditors, risicobeoordelaars, CISO’s en governance-professionals. Een andere groep professionals die hiervan zal profiteren, zijn beveiligingsarchitecten. Dit programma, en de voorgestelde vereiste CCSK, zijn ook geweldige kansen om CPE-punten (Continued Professional Education) bij te houden.

De CCAK-cursus is ontworpen om de volgende 8 kerngebieden te behandelen:

  • Cloud governance
  • Cloud compliance
  • Cloud audit
  • Cloud assurance
  • CCM en CAIQ
  • Threat Analysis Methodologie
  • CCM auditing tools.
  • STAR programma

CCAK is vendor en framework onafhankelijk. In deze cursus wordt dit materiaal daarom aangevuld met gedetailleerde voorbeelden voor PCI DSS audits in AWS en MS Azure. Hierin wordt per PCI requirement toegelicht hoe deze op de management interfaces van AWS en MS Azure kunnen worden getoetst.

Inschrijven CCAK-training

Schrijf je vandaag nog in

Over de trainer

Peter van Eijk is een van de meest ervaren cloud security instructors ter wereld. Hij heeft meer dan 100 CCSK programma’s verzorgd, en tientallen andere workshops, waaronder meerdere CCAK workshops. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van meerdere cloud cursussen waaronder CompTIA Cloud Essentials, CCSK, CCSP, en CCAK. Ook geeft hij workshops voor senior management teams die met cloud adoptie bezig zijn.

Naast zijn trainings- en workshop praktijk is hij Hogeschool Hoofddocent (cybersecurity en cloud) bij de Hogeschool Utrecht, en een van de initiatiefnemers van de JointCyberRange, een nationale faciliteit voor gamified security onderwijs.

Data

2024: 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december (waarvan 1 reserve). 

Locatie en tijden

De CCAK-trainingen vinden online plaats middels MS Teams.

De trainingen starten om 18:30 uur en duren tot 21:30 uur.
Inloggen kan vanaf 18:15 uur, zodat we om 18:30 uur kunnen starten met de training.

Prijs

€ 1.500,- voor ISACA-leden (€ 1.700,- voor niet-leden/toeslag voor een gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW.

CPE per gevolgde trainingsavond: 3 CPE.

Materialen

Cursisten worden sterk aangeraden om de Certificate of Cloud Auditing Knowledge Study Guide (eBook of print) aan te schaffen. Overig materiaal verschaft de trainer zelf.

Examen

Het examen wordt afgenomen door ISACA Global. Meer informatie en inschrijven: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge.

Meer informatie

Wil je meer weten over de CCAK-certificering en het examen? Ga dan naar: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge. Questions and Answers collection: https://store.isaca.org/s/#/store/browse/detail/a2S4w000004KpGiEAK.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.