Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

Enterprise Governance for IT: Balance Value to Benefits, Risk and Resources

COBIT2019® is een raamwerk dat de Best Practices beschrijft in de Governance, Benefitsbeheersing, Risicobeheersing en Resoursebeheer van de informatietechnologie. In de praktijk wordt COBIT2019® internationaal erkend als een algemeen aanvaard raamwerk voor enterprise governance van IT.

Tijdens de interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT2019® raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT2019® Governance System, RACI, management praktijken en metrieken), COBIT2019®  Core model met de processen, het Implementation Model, het Assessment Model, enz. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de toepassing van andere frameworks (zoals ITIL®, TOGAF®, Prince2®, Risk Management) binnen Governance.

De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT2019® raamwerk in verschillende gebieden:

  • Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om governance en management beter in te richten in de organisatie?
  • Enterprise IT assurance: hoe kunnen we COBIT2019® gebruiken om IT gerelateerde controls te gebruiken in een organisatie, vanuit het perspectief van de de onderneming. En ook vanuit de Assessor (of auditor) bij een (self-)assessment.
  • Implementation en Assessment: hoe kunnen we Implementation Model en het Assessment Model gebruiken in de praktijk dat in COBIT2019© wordt voorgesteld.

Locatie en tijd
De COBIT2019®-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

De COBIT2019® training omvat 2 opeenvolgende dagen:
Najaar 2023: 19 en 20 september, beide dagen van 9:00 tot 17:00 uur.

CPE punten: 8 punten per deelgenomen trainingsdag, met na afronding een certificaat van deelname indien gewenst.

Aanmelden: wilt je je zich aanmelden voor een van deze trainingen, klik dan op de onderstaande link:

Trainer

Erik van Eeden

Kosten

Leden: € 1.495,- en voor Niet-leden: € 1.695,- (toeslag voor een gastlidmaatschap) inclusief lesmateriaal, exclusief examen. ISACA NL Chapter is CRKBO geregistreerd, de trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

De COBIT2019®-trainingen zijn in het Nederlands, het studiemateriaal en het examen in het Engels. Een map met sheets en proefexamens is bij de prijs inbegrepen. Het studieboek kan door ISACA leden kosteloos worden gedownload via isaca.org.

Het examen gaat via ISACA global (isaca.org). De docent verleent een voucher (deze is in de prijs inbegrepen). Meer informatie over het examen

Heeft u reeds het COBIT5 Foundation examen behaald?

De opleiding COBIT2019® leidt tevens op tot het Bridge Examen. Dit APMG-examen kunt u boeken via de docent die tevens ATO is.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.