Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

COBIT 2019

COBIT 2019 is DE Governance best practice

De Optimise Your Information Systems: Balance Value, Risk and Resources.

COBIT 2019 is een raamwerk dat goede praktijken omschrijft in het beheer, controle en beveiliging van informatietechnologie. In de praktijk wordt COBIT 2019 internationaal erkend als een algemeen aanvaard raamwerk voor enterprise governance en assurance van IT.

Tijdens deze interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT 2019 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT 2019 Enabling Processes (RACI charts, management praktijken, metrieken), COBIT5 For Assurance, COBIT 2019 Process Assessment Model, enz. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de praktijk (bv. ITIL, TOGAF, …). 
De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT 2019 raamwerk in verschillende gebieden: 

  • Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
  • IT assurance: hoe kunnen we COBIT5 gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie, vanuit het perspectief van de IT auditor of (IT en business) management die op zoek is naar een self-assessment (COBIT5 For Assurance) 
  • IT assessment: hoe kunnen we het specifieke “Process Assessment Model” (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk dat in COBIT 2019 wordt voorgesteld.

Locatie en tijd

N.t.b. 

Kosten:

Kosten: Leden: € 1.495,- en voor Niet-leden: € 1.695,- inclusief lesmateriaal, exclusief examen.

De COBIT 2019 trainingen zijn in het Nederlands, het studiemateriaal en het examen in het Engels.
Een map met sheets en proefexamens is bij de prijs inbegrepen.

ISACA NL Chapter is CRKBO geregistreerd, de trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

CPE punten: 16 punten per deelnemer bij aanwezigheid beide trainingsdagen, afronding met het certificaat van deelname.

Studiemateriaal: 

  • Extra studiemateriaal is eventueel te bestellen via
    https://www.isaca.org/bookstore/Pages/COBIT-2019.aspx.
    Attentie svp rekening houden met aparte verrekening van douanekosten indien u geen e-boeken bestelt.
  • Het studieboek kan door ISACA leden kosteloos worden gedownload via isaca.org.

Examen: 

De docent, tevens Accredited Training Organization kan voor u een voucher verzorgen voor het online-examen van ISACA. Meer informatie over het examen>>

Heeft u reeds het COBIT5 Foundation examen behaald: 

De opleiding COBIT2019 leidt tevens op tot het Bridge Examen. Dit APMG-examen kunt u boeken via de docent die tevens ATO is.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.