Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

State of cybersecurity 2020: meer cyberaanvallen en de skills gap

De laatste jaren wordt veel gesproken over de ‘cybersecurity skills gap’. Maar terwijl de cyberaanvallen blijven toenemen, is het tekort aan geschoolde cybersecurity professionals nog niet aangevuld, blijkt uit het State of cybersecurity rapport 2020 van ISACA Global.

Het rapport geeft een beeld van het type cyberaanvallen waar organisaties mee te maken hebben, welke beveiligingsmaatregelen bedrijven treffen, maar ook wat thema’s en trends zijn op het gebied van cybersecurity.

Cybersecurity skills gap

Daarnaast gaat het rapport, dat is verschenen in 2 delen, in op vragen over de cybersecurity skills gap, zoals:

  • Hoe lang duurt het om een vacature voor een cybersecurity specialist in te vullen?
  • Naar welke cybersecurity skills is de meeste vraag?
  • Vormen HR teams goed geïnformeerde partners in werving en selectie van cybersecurity kandidaten?
  • Is er een gelijke genderverdeling in cybersecurity teams, doen diversiteitsprogramma’s genoeg om ongelijkheden weg te nemen?
  • Hoe kunnen organisaties vacatures voor cybersecurity professionals sneller invullen?
  • Wat zijn de meest voorkomende cyberaanvallen?
  • In hoeverre worden machine learning en kunstmatige intelligentie aangewend als security tools?

Ga voor de antwoorden naar het ISACA State of cybersecurity report en de infographic.

Het rapport State of cybersecurity is gebaseerd op het jaarlijkse onderzoek dat ISACA Global uitvoert onder meer dan 2.000 information security professionals uit verschillende sectoren.

Gerelateerde berichten

  • Nieuws ·

Terugblik ISACA Risk Event 2022

Nieuwe en bestaande risico’s in vogelvlucht Door: Fook Hwa Tan Op 16 November 2022 vond het Risk Event van ISACA NL Chapter plaats. Meer dan 450 risk, security, privacy, audit…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.