Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.
  • Nieuws
  • Hogere risico’s, maar aanpak blijft achter

Hogere risico’s, maar aanpak blijft achter

Meer dan de helft van de risk professionals wereldwijd zag de risico’s voor hun organisatie in de laatste 12 maanden groeien. Toch kan maar ongeveer één derde van de organisaties daar snel en adequaat op reageren, blijkt uit onderzoek van ISACA, CMMI Institute en Infosecurity Group.

Uit het rapport State of Enterprise Risk Management 2020 komt naar voren dat maar 29% van de ondervraagde risk professionals denkt dat hun organisatie de impact kan voorspellen van risico’s en kwetsbaarheden die ontstaan door nieuwe technologieën.

Bovendien geeft slechts 31% van de ondervraagden aan dat hun organisatie snel kan reageren op nieuwe risico’s of bedreigingen. En dat is een zorgwekkende ontwikkeling schrijft ISACA Global, gezien de snelheid waarmee het bedrijfsleven en technologieën zich ontwikkelen.

Het rapport identificeert als meest kritieke risico-categorieën waar bedrijven mee geconfronteerd worden:

  1. Cybersecurity (29 %)
  2. Reputatie (15%)
  3. Financieel (13%)

In de top 5 van uitdagingen op het gebied van cybersecurity risk management staan verder:

1) veranderingen/vooruitgang in technologie

2) veranderende bedreigingen

3) gebrek aan security personeel

4) gebrek aan kennis bij security personeel

5) toename in aantal en frequentie van de aanvallen

Meer lezen? Download de Whitepaper State of Enterprise Risk Management 2020>>

Bron: ISACA Global

Gerelateerde berichten

  • Nieuws ·

Square Table sprekers gezocht!

Ben jij een expert op het gebied van IT audit, privacy wetgeving, governance, compliance, risk en/of security management? Heb je ervaring met het geven van online presentaties? Meld je dan nu aan als spreker voor onze webinars via Ramzy El-Masry en we nemen spoedig contact met je op.
  • Nieuws ·

Bestuurslid gezocht

Het bestuur van ISACA NL Chapter zoekt een bestuurslid voor de portefeuille trainingen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.