Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.
  • Nieuws
  • Onderscheid jezelf met ISACA’s nieuwe CDPSE-certificering!

Onderscheid jezelf met ISACA’s nieuwe CDPSE-certificering!

Onlangs heeft ISACA Global een nieuwe certificering gelanceerd, het ‘Certified Data Privacy Solutions Engineer’-certificering (CDPSE). Voor de certificering is een ‘early adoption fase’ ingesteld tot maart 2021, waarin het mogelijk is om de certificering op een eenvoudige en versnelde manier te behalen.

Over CDPSE

De CDPSE-certificering is bestemd voor o.a. IT-professionals, privacy engineers, privacy consultants en privacy analisten. Het certificaat is IT-technisch gericht om vanuit het ‘security by design/default’-principe invulling te geven aan security maatregelen ter bescherming van privacy. Het CDPSE heeft betrekking op een drietal domeinen: governance, architecture en data lifecycle.

Early adoption fase

Tot en met maart 2021 geldt voor de CDPSE-certificering een zogenaamde ‘early adoption fase’. In deze periode kunnen professionals het certificaat zonder examen aanvragen wanneer zij al voldoen aan de certificeringseisen. De certificeringseisen zijn:

Hoe vraag ik het CDPSE-certificaat aan?

De aanvraag van de CDPSE-certificering bestaat in de early adoption fase uit drie onderdelen:

  • Toets of je voldoet aan de certificeringseisen;
  • Betaal de fee die van toepassing is;
  • Stuur het aanmeldingsformulier in.

Vanaf april 2021 zal het certificeringstraject volgens een regulier certificeringsproces worden opgepakt. Dit betekent dat een examen moet worden gedaan, waarvoor de benodigde voorbereiding- en studietijd moet worden geïnvesteerd. Ambieer je dit certificaat, dan kan het dus een goede investering zijn om het als early adaptor te verkrijgen.

Meer informatie

Alle actuele informatie over het CDPSE-certificering en de early adoption fase is na te lezen op de website van ISACA Global. Weet dat de ISACA certificering via ISACA Global worden beheerd en uitgegeven. ISACA Netherlands Chapter heeft hier geen rol of verantwoordelijkheid in. Heb je aanvullende vragen, neem dan contact op met ISACA Global.

Gerelateerde berichten

  • Nieuws ·

ISACA NL en Security Academy gaan strategische samenwerking aan

ISACA NL Chapter en Security Academy zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van trainingen. Beide organisaties committeren zich aan het delen van kennis rondom training en ontwikkelmogelijkheden alsook het aanbieden van een zo actueel en compleet mogelijk trainingsaanbod voor zowel leden als niet-leden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.