Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.
  • Nieuws
  • Meer cyberaanvallen tijdens COVID-19, slechts helft organisaties voorbereid

Meer cyberaanvallen tijdens COVID-19, slechts helft organisaties voorbereid

Het aantal cyberaanvallen gedurende de corona pandemie neemt toe, maar slechts de helft van de tech professionals en managers is er zeker van dat hun security teams de eigen organisatie hiertegen kunnen beschermen.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van ISACA Global.

Slechts 59 procent van de ondervraagden is van mening dat cybersecurity teams effectief kunnen werken vanaf de thuiswerkplek. Dit zorgt voor problemen, aangezien 58 procent merkt dat cybercriminelen misbruik maken van de corona pandemie en 92 procent ziet dat cyberaanvallen op individuele werknemers snel toenemen.

Hoewel 80 procent van de organisaties direct na de coronamaatregelen haar best practices op het gebied van cyber risico’s heeft doorgevoerd, denkt 80 procent van de ondervraagden dat de snelle overgang naar thuiswerken gegevensbescherming en privacy issues heeft aangetast.

‘Niet bang voor ontslag’

ISACA deed sinds midden april onderzoek onder 3.700 IT audit, risk, governance en cybersecurity professionals in 123 landen, om te bepalen wat de impact is van COVID-19 op organisaties en het werk van de betrokken professionals. Het merendeel van de ondervraagden is niet bang om zijn of haar baan te verliezen. Toch maakt een groot deel zich zorgen over de impact van de pandemie op:

  • de economie (49 procent)
  • de gezondheid van vrienden en familie (44 procent)
  • de eigen gezondheid (30 procent);
  • en de invloed op de eigen organisatie (24 procent).

COVID-19 Study

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar www.isaca.org/covid19study.

Op zoek naar informatie op het gebied van business continuïteit, veilig werken op afstand of wilt u online leren? Ga dan naar ISACA’s COVID-19 resource center.

Gerelateerde berichten

  • Nieuws ·

ISACA NL en Security Academy gaan strategische samenwerking aan

ISACA NL Chapter en Security Academy zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van trainingen. Beide organisaties committeren zich aan het delen van kennis rondom training en ontwikkelmogelijkheden alsook het aanbieden van een zo actueel en compleet mogelijk trainingsaanbod voor zowel leden als niet-leden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.