Meer cyberaanvallen tijdens COVID-19, slechts helft organisaties voorbereid

Het aantal cyberaanvallen gedurende de corona pandemie neemt toe, maar slechts de helft van de tech professionals en managers is er zeker van dat hun security teams de eigen organisatie hiertegen kunnen beschermen.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van ISACA Global.

Slechts 59 procent van de ondervraagden is van mening dat cybersecurity teams effectief kunnen werken vanaf de thuiswerkplek. Dit zorgt voor problemen, aangezien 58 procent merkt dat cybercriminelen misbruik maken van de corona pandemie en 92 procent ziet dat cyberaanvallen op individuele werknemers snel toenemen.

Hoewel 80 procent van de organisaties direct na de coronamaatregelen haar best practices op het gebied van cyber risico’s heeft doorgevoerd, denkt 80 procent van de ondervraagden dat de snelle overgang naar thuiswerken gegevensbescherming en privacy issues heeft aangetast.

‘Niet bang voor ontslag’

ISACA deed sinds midden april onderzoek onder 3.700 IT audit, risk, governance en cybersecurity professionals in 123 landen, om te bepalen wat de impact is van COVID-19 op organisaties en het werk van de betrokken professionals. Het merendeel van de ondervraagden is niet bang om zijn of haar baan te verliezen. Toch maakt een groot deel zich zorgen over de impact van de pandemie op:

  • de economie (49 procent)
  • de gezondheid van vrienden en familie (44 procent)
  • de eigen gezondheid (30 procent);
  • en de invloed op de eigen organisatie (24 procent).

COVID-19 Study

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar www.isaca.org/covid19study.

Op zoek naar informatie op het gebied van business continuïteit, veilig werken op afstand of wilt u online leren? Ga dan naar ISACA’s COVID-19 resource center.

Gerelateerde berichten

  • Nieuws ·

Algemene ledenvergadering 8 juni 2020

Het bestuur van ISACA NL Chapter nodigt haar leden uit voor een algemene ledenvergadering (ALV) op 8 juni 2020. De ALV start om 19:30 uur en duurt tot uiterlijk 21:30 uur.…
  • Nieuws ·

ISACA start ISO27701 PIMS Lead Auditor training

In het najaar start ISACA NL Chapter de ISO27701 (Privacy Information Management System) Lead Auditor training. De training beslaat vijf lesavonden en wordt afgesloten met een examen. Na het volgen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.