Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.
  • Nieuws
  • Maak kennis met onze penningmeester: Varsha Bindraban

Maak kennis met onze penningmeester: Varsha Bindraban

Varsha Bindraban heeft een bijzonder half jaar achter de rug, vol uitdagingen. Niet alleen keerde zij terug uit het buitenland en begon zij aan een nieuwe job in Nederland bij KPMG. Ook nam zij het penningmeesterschap van ISACA NL Chapter op zich.

Nu de drukte na de overzeese verhuizing wat geluwd is, vroegen wij Varsha om wat meer over zichzelf te vertellen. Hoe is zij bijvoorbeeld haar vak ingerold? ‘Dat is eigenlijk bij toeval gebeurd. In verband met mijn studie Informatica schreef ik een scriptie bij KPMG. Daar kreeg ik al snel mijn eerste audit opdracht.’ Varsha volgde daarna meerdere opleidingen, waaronder bij ISACA, en werkte een aantal jaren als adviseur- en auditor Risk en Compliance bij verschillende grote kantoren. ‘In die functie hield ik me vooral bezig met IT-audits voor corporate clients en financiële instellingen.’

De afgelopen jaren werkte Varsha in het buitenland, waar zij enthousiast lid was van het lokale ISACA chapter. Bij terugkeer in Nederland, leek het haar leuk om iets meer ‘in de keuken’ te staan en de Nederlandse ISACA-leden een platform te bieden voor netwerken en kennisdeling. Zodoende meldde zij zich aan als bestuurslid bij ISACA NL Chapter.

Meer zichtbaar zijn

Sinds haar toetreding tot het bestuur heeft Varsha zich vooral geconcentreerd op haar taken als penningmeester en het op orde houden van de financiën. Na de ALV in juni is er hopelijk meer gelegenheid om met de andere bestuursleden wat breder naar de vereniging te kijken. Gevraagd naar mogelijke verbeteringen, zegt Varsha dat zij de vereniging graag meer zichtbaar zou willen maken en het vakgebied een iets minder ‘stoffig’ imago wil geven. ‘We moeten laten zien hoe interessant ons vakgebied is,’ zegt zij enthousiast. ‘Risk management is zelden de favoriete taak van mensen binnen een organisatie. Toch is dit een key-onderdeel binnen organisaties en het hóeft helemaal niet saai te zijn. Ik denk dat wij een mooie positie hebben om dat een stuk tastbaarder, levendiger en interessanter te maken. Niet alleen om professionals binnen het ISACA-vakgebied te behouden. Maar ook om specialisten van nét daarbuiten aan te trekken, professionals met bijvoorbeeld kennis van cloud, security en data-analyse.’

Varsha is momenteel de enige vrouw binnen het bestuur, maar ze merkt hier eigenlijk weinig van. Hoe kijkt zij aan tegen het diversiteitsvraagstuk binnen de beroepsgroep, ook gezien de skills gap? Varsha geeft er de voorkeur aan om niet zozeer te kijken naar gender, maar naar competenties. ‘Het kan zijn dat je binnen een team bijvoorbeeld creativiteit of leiderschap mist. Het is dan belangrijk om op zoek te gaan naar iemand die die skills kan inbrengen, ongeacht geslacht.’

Jonge generatie bereiken

Varsha hoopt vooral de jongere generatie ISACA professionals meer te gaan bereiken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door meer aanwezig te zijn op social media, maar ook door als ISACA deel te nemen aan events waar de young professionals hun kennis en netwerk opdoen. ‘Als ik kijk naar de andere chapters, denk ik dat we daar ook nog veel van kunnen leren.’

Vrijwilliger worden?

Wil je meer weten over het ISACA-bestuur en je inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met het ISACA-bestuur via vrijwilligers@isaca.nl.

Gerelateerde berichten

  • ISACA NL Journal ·

From Excel to Excellence: Revitalizing IT Risk Strategies for a Future-Ready Landscape

By Dave van Stein & Yianna Paris - Effective IT risk management is necessary to safeguard valuable assets, achieve organizational objectives, and ensure long-term success. When done properly, it is a crucial tool for informed decision-making. However, keeping up has become challenging in the modern fast changing world of Agile, cloud infrastructure, the massive use of external dependencies and complex and opaque supply chains, and daily changing threats.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.