Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.
  • Nieuws
  • COBIT2019®-training in november van start

COBIT2019®-training in november van start

Op 2 en 3 november 2020 organiseert ISACA NL Chapter de training COBIT2019®. De training vindt online plaats. Schrijf u nu in!

COBIT2019® is een raamwerk dat de best practices beschrijft in de governance, benefitsbeheersing, risicobeheersing en resourcebeheer van de informatietechnologie. In de praktijk wordt COBIT2019® internationaal erkend als een algemeen aanvaard raamwerk voor enterprise governance van IT.

Voor wie?

Tijdens de interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT2019® -raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT2019® Governance System, RACI, management praktijken en metrieken, COBIT2019®  Core model met de processen, het Implementation Model, het Assessment Model, enz. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de toepassing van andere frameworks (zoals ITIL®, TOGAF®, Prince2®, Risk Management) binnen governance.

De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT2019® raamwerk in verschillende gebieden:

  • Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT-componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
  • Enterprise IT assurance: hoe kunnen we COBIT2019® gebruiken om een bepaalde IT-gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie, vanuit het perspectief van de IT auditor of (IT en business) management die op zoek is naar een (self-)assessment.
  • Implementation en Assessment: hoe kunnen we Implementation Model en het Assessment Model gebruiken in de praktijk dat in COBIT2019© wordt voorgesteld.

Wanneer?

De COBIT2019®-training omvat 2 opeenvolgende dagen: maandag 2 en 3 november 2020, beiden van 9:00 tot 17:00 uur.

In verband met de maatregelen rond COVID-19 zal de training online plaatsvinden middels MS Teams.

CPE punten: 8 punten per deelgenomen trainingsdag, met na afronding een certificaat van deelname indien gewenst.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor de COBIT2019® training>>

Meer informatie over de COBIT2019® training>>

Meer informatie over de andere ISACA trainingen>>

Gerelateerde berichten

  • ISACA NL Journal ·

From Excel to Excellence: Revitalizing IT Risk Strategies for a Future-Ready Landscape

By Dave van Stein & Yianna Paris - Effective IT risk management is necessary to safeguard valuable assets, achieve organizational objectives, and ensure long-term success. When done properly, it is a crucial tool for informed decision-making. However, keeping up has become challenging in the modern fast changing world of Agile, cloud infrastructure, the massive use of external dependencies and complex and opaque supply chains, and daily changing threats.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.