Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.
Search
Close this search box.

Round Table: OSINT.SCAN.’ATTACK’.REPEAT

Round Table: OSINT.SCAN.’ATTACK’.REPEAT

Datum

07 juni 2023 (woensdag)
Verlopen!

Tijd

18:00 - 20:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:07 juni 2023 (woensdag)
  • Tijd: 12:00 - 14:00

DEZE BIJEENKOMST IS IN HET NEDERLANDS

In nieuwe wet- en regelgeving (NIS2) en standaarden (ISO27001) wordt meer nadruk gelegd op het belang van het verzamelen en beoordelen van dreigingsinformatie én het oefenen van de respons naar aanleiding van die dreigingen. Mooi streven, maar wat betekent dit voor jouw dagelijkse praktijk?

Waker Cyber Security neemt ons mee in de praktische vertaling aan de hand van de volgende vragen:

  1. Hoe bepaal je of open(baar) te raadplegen informatie en bronnen bruikbaar zijn?
  2. Wat voor informatie is via OSINT-technieken te vinden en hoe is deze informatie te gebruiken om (bestaande) beveiligingsactiviteiten zoals kwetsbaarhedenmanagement te versterken?
  3. Waar moet je rekening mee houden om realistisch te oefenen en te verdedigen? Waker deelt ervaringen nav recente crisisoefeningen en incidenten. Ze gaan hierbij ook in op de verschillende manieren om te oefenen, bijvoorbeeld via Red-teaming, maar ook table-top-oefeningen of simulaties worden behandeld.
  4. Tot slot: als we nav een incident informatie veilig willen stellen, wat is daar dan de waarde van en hoe kan de informatie worden gebruikt? Hierbij gaan we ook in op de moeilijkheden in juridische zin bij eventuele vervolging/aantonen strafbare feiten bij dergelijke incidenten.

Een vol programma dus met actuele onderwerpen!

Spreker: Haio de Vries

 

CPE

2 punten

Datum

07 juni 2023 (woensdag)
Verlopen!

Tijd

18:00 - 20:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:07 juni 2023 (woensdag)
  • Tijd: 12:00 - 14:00

Spreker

Locatie

Lumen Hotel & Events
Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle

Organisator

ISACA/NOREA

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.