• slide-home1-300
 • slide-home2-300
 • Voordelen van ISACA

  Alle voordelen van een Isaca lidmaatschap op een rij:
  • CISA, CISM, CGEIT beroepskwalificaties
  • Netwerken tijdens bijeenkomsten op vergaderingen en in commissies
  • Lidmaatschap ISACA is onderscheidend
  • Vacatures kennisbank

ISACA NL Chapter, ICT, auditing en training

ASIS / BCI end of year event op 7 december

Op 7 december a.s (14:30 – 17:30 uur) organiseert ASIS Benelux een Engelstalige bijeenkomst in De Kunsthal in Rotterdam. ASIS Benelux is een tak van ASIS International, beroepsvereniging voor beveiliging.Daarbij komt steeds meer cyber-beveiliging om de hoek kijken, en er is intensieve samenwerking tussen ASIS Benelux en ISACA NL Chapter.

De keynote spreker is Dr David Rubens D.SyRM, CSyP, FSyI -  is CEO of Deltar Training Services Ltd. Bekend als thought leader voor strategisch risico en crisis management/. Zijn presentatie heeft als titel: ‘Looking Back, Looking Forward: Risk, Resilience, Business Continuity and Crisis Management In the Modern World’. Ga voor meer informatie naar asisbenelux.eu.

Vanwege onze samenwerking is een beperkt aantal ISACA leden van harte welkom, zonder kosten. Geïnteresseerden kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groot succes: Round Table Breukelen, 5 november

PRIVACY CONTROL FRAMEWORKS, welke zijn er, wat zijn de toepassingsgebieden, overeenkomsten en verschillen en wat kun je ermee in de dagelijkse praktijk?
Sprekers: Jan de Heer, Marcel Koers, Ronald Koorn en Menno Borst

De opkomst van de Round Table Breukelen van 5 november 2018 was overweldigend.
De presentatie is beschikbaar onder downloads.

20 jaar later! Een revisie van een onderzoek onder ISACA-leden naar IS projecten die een eigen leven leiden.  

Joep Beliën doet onderzoek naar project prestatie. ISACA NL Chapter vraagt u om hieraan mee te doen. In verband met de tijd graag zo spoedig mogelijk, want Joep is van plan om de gegevens in juli 2018 uit te werken. 
U kunt meedoen met het onderzoek via deze link. U maakt een 1 op 10 kans op een leuke prijs en het duurt slechts 10 minuten. 
Het onderzoek is een herhaling van een eerder onderzoek onder onze leden in 1998, en we zijn erg benieuwd naar de resultaten.

20 jaar later! Een revisie van een onderzoek onder ISACA-leden naar IS projecten die een eigen leven leiden. 
Twintig jaar geleden is er een groot onderzoek gedaan onder ISACA-leden naar de motiverende factoren achter IS project escalatie. Het is tijd voor een revisie! Hebben twee decennia aan onderzoek, nieuwe management methodologieën en ervaring in IS project management bijgedragen aan een betere project prestatie? Hoe verschillen de drijvende factoren achter IS project escalatie ten opzichte van 20 jaar geleden? Middels het invullen van deze survey draagt u bij aan de kennis in uw vakgebied en helpt u mij met het afronden van mijn Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit.  Bij voorbaat dank!

Opmerking: ISACA NL Chapter staat geheel achter de doelstellingen en de aanpak van het onderzoek, maar ISACA stelt geen gegevens ter beschikking van derden. Daarom is het verzoek van Joep gedeeld via onze nieuwsbrief. Het onderzoek is 100% anoniem - alleen als u in aanmerking wilt komen voor de kans op een prijs kunt u uw emailadres opgeven. Dat email adres wordt niet gekoppeld aan de antwoorden.

Onderzoek IT ontwikkelingen wereldwijd

Het nieuwste Trends onderzoek is gestart. Samen met SIM, Texas University en anderen onderzoeken wij wereldwijd de IT ontwikkelingen. Doe mee en ontvang het rapport via ISACA NL Chapter. Link naar het onderzoek: LINK  European IT Trends

Nog veel onduidelijkheid over de GDPR

Enkele maanden geleden is het “Kennisgroep privacy” van het Nederlandse ISACA-chapter van start gegaan, die aansluit op de privacy-activiteiten van wereldwijde ISACA-organisatie. Een inventarisatie onder de leden van de kennisgroep leverde ruim 20 knelpunten op die een organisatie ondervindt om te kunnen voldoen aan de AVG-eisen. De knelpunten kwamen in alle publieke en private sectoren voor, zowel bij grote als kleine organisaties. Doordat de Europese privacy-verordening open normen bevat was natuurlijk te verwachten dat het interpreteren en vertalen van algemene privacy-vereisten naar praktische maatregelen moeizaam zou zijn. Temeer omdat er nog beperkte aanvullende richtlijnen beschikbaar zijn gekomen of rechtszaken zijn geweest die verduidelijking gaven. Lees meer…

Research in IT-auditing: A Multidisciplinary view

Naar aanleiding van het LinkedIn bericht van Professor Abbas Shahim RE met betrekking tot boekpublicatie Research in IT-auditing: A Multidisciplinary view, zijn de Young professionals van ISACA en NOREA bij de Postgraduate opleiding IT-Audit, Compliance & Advisory (ITACA)  van de Vrije Universiteit van Amsterdam geweest, om Abbas Shahim (Professor van de IT-Audit opleiding) een aantal vragen te stellen over het eerste boek van ITACA opleiding, welke toeziet op wetenschappelijk onderzoek in het vakgebied van de IT-Audit.

Lees hier het volledige interview.

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining