• slide-home1-300
 • slide-home2-300
 • Voordelen van ISACA

  Alle voordelen van een Isaca lidmaatschap op een rij:
  • CISA, CISM, CGEIT beroepskwalificaties
  • Netwerken tijdens bijeenkomsten op vergaderingen en in commissies
  • Lidmaatschap ISACA is onderscheidend
  • Vacatures kennisbank

ISACA NL Chapter, ICT, auditing en training

ISACA: Remembering Robert Stroud

Last weekend, ISACA lost a dedicated leader, an engaged board member, a passionate colleague and, most notably, a dear friend. Robert E Stroud, CGEIT, CRISC, 2014-2015 ISACA Board Chair, and Board Director 2015-2018, will be deeply missed.

Only 55 years old, Rob passed away Monday, 3 September 2018, after being struck by a vehicle while jogging on Long Island, New York, USA.

You can read Board Chair Rob Clyde’s blog post honoring Rob Stroud here. You can also post comments on the related posts on any one of ISACA’s many social media channels.

If you had the pleasure of knowing Rob, he had a zest for life and passion for ISACA that was unparalleled. He was committed to visiting as many chapters as he could, and rarely turned down an invitation to speak at a chapter event. Personally, it is hard for me to imagine an ISACA world without Rob in it. He will be deeply missed and never replaced.

Most Sincerely,
Megan Moritz
Senior Manager, Chapter Relations

PECB trainingen, uitbreiding trainingsaanbod

Vanaf het najaar 2018 breidt ISACA NL, in samenwerking met PECB, het trainingsaanbod uit. U kunt zich aanmelden voor de onderstaande trainingen via https://isaca.nl/nl/trainingen

ISO22301 Business Continuity Management Foundation
3 avonden en één examenavond (n.t.b.), Zwolle, maandag 5, 12 en 19 november (data zijn gewijzigd)
Trainer Arthur Donkers              prijs € 1.450,-

ISO27001 Information security ISMS Foundation
3 avonden en één examenavond (n.t.b.), Breukelen, woensdag 10, 24 en 31 oktober (data zijn gewijzigd)
Trainer Jos Maas                       prijs € 1.450,-

ISO27005 Information security Risk Foundation
3 avonden en één examenavond (n.t.b.), Breukelen, maandag, 8, 15 en 22 oktober
Trainer Fook Hwa Tan               prijs € 1.450,-

ISO27032 Lead cybersecurity manager
8 avonden en één examenavond (n.t.b.), Breukelen, dinsdagavond 2, 9, 16 en 23 oktober en 6, 13, 20 en 27 november 2018 (data zijn gewijzigd). 
Trainer Kees Roodnat               prijs € 3.200,-

De onderstaande trainingen worden georganiseerd o.b.v. een aanmeldlijst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ISO13458 medical devices QMS
ISO17799 Informatiebeveiliging
ISO20000 IT Service Management
ISO27001 Information security ISMS Implementation
ISO27001 Information security ISMS Lead Auditor
ISO38500 Governance

Heeft u interesse en/of vragen: mailen kan altijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog veel onduidelijkheid over de GDPR

Enkele maanden geleden is het “Kennisgroep privacy” van het Nederlandse ISACA-chapter van start gegaan, die aansluit op de privacy-activiteiten van wereldwijde ISACA-organisatie. Een inventarisatie onder de leden van de kennisgroep leverde ruim 20 knelpunten op die een organisatie ondervindt om te kunnen voldoen aan de AVG-eisen. De knelpunten kwamen in alle publieke en private sectoren voor, zowel bij grote als kleine organisaties. Doordat de Europese privacy-verordening open normen bevat was natuurlijk te verwachten dat het interpreteren en vertalen van algemene privacy-vereisten naar praktische maatregelen moeizaam zou zijn. Temeer omdat er nog beperkte aanvullende richtlijnen beschikbaar zijn gekomen of rechtszaken zijn geweest die verduidelijking gaven. Lees meer…

Research in IT-auditing: A Multidisciplinary view

Naar aanleiding van het LinkedIn bericht van Professor Abbas Shahim RE met betrekking tot boekpublicatie Research in IT-auditing: A Multidisciplinary view, zijn de Young professionals van ISACA en NOREA bij de Postgraduate opleiding IT-Audit, Compliance & Advisory (ITACA)  van de Vrije Universiteit van Amsterdam geweest, om Abbas Shahim (Professor van de IT-Audit opleiding) een aantal vragen te stellen over het eerste boek van ITACA opleiding, welke toeziet op wetenschappelijk onderzoek in het vakgebied van de IT-Audit.

Lees hier het volledige interview.

C-trainingen najaar 2018, data zijn bekend:

CRISC: 6 x woensdagavond: 26-09-2018, 03-10-2018, 10-10-2018, 17-10-2018, 31-10-2018 en 07-11-2018

CISM: 5 x woensdagavond: 03-10-2018, 10-10-2018, 17-10-2018, 24-10-2018 en 07-11-2018 iom trainer en deelnemers wordt nieuwe datum ingepland. 

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website: https://isaca.nl/nl/trainingen

Voor het volgen van een C-training is het niet noodzakelijk lid te zijn van ISACA. Mocht een relatie in uw werkomgeving geïnteresseerd zijn in het volgen van een C-training, dan is dat uiteraard mogelijk.
Voor het stellen van eventuele vragen over de C-trainingen, het verzorgen van in-company trainingen, COBIT of CSX Foundation, kunt u een mail sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20 jaar later! Een revisie van een onderzoek onder ISACA-leden naar IS projecten die een eigen leven leiden.  

Joep Beliën doet onderzoek naar project prestatie. ISACA NL Chapter vraagt u om hieraan mee te doen. In verband met de tijd graag zo spoedig mogelijk, want Joep is van plan om de gegevens in juli 2018 uit te werken. 
U kunt meedoen met het onderzoek via deze link. U maakt een 1 op 10 kans op een leuke prijs en het duurt slechts 10 minuten. 
Het onderzoek is een herhaling van een eerder onderzoek onder onze leden in 1998, en we zijn erg benieuwd naar de resultaten.

20 jaar later! Een revisie van een onderzoek onder ISACA-leden naar IS projecten die een eigen leven leiden. 
Twintig jaar geleden is er een groot onderzoek gedaan onder ISACA-leden naar de motiverende factoren achter IS project escalatie. Het is tijd voor een revisie! Hebben twee decennia aan onderzoek, nieuwe management methodologieën en ervaring in IS project management bijgedragen aan een betere project prestatie? Hoe verschillen de drijvende factoren achter IS project escalatie ten opzichte van 20 jaar geleden? Middels het invullen van deze survey draagt u bij aan de kennis in uw vakgebied en helpt u mij met het afronden van mijn Master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit.  Bij voorbaat dank!

Opmerking: ISACA NL Chapter staat geheel achter de doelstellingen en de aanpak van het onderzoek, maar ISACA stelt geen gegevens ter beschikking van derden. Daarom is het verzoek van Joep gedeeld via onze nieuwsbrief. Het onderzoek is 100% anoniem - alleen als u in aanmerking wilt komen voor de kans op een prijs kunt u uw emailadres opgeven. Dat email adres wordt niet gekoppeld aan de antwoorden.

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining