Round Table 6 maart 2017

Round Table 6 maart 2017

Beginnend op 06 maart 18:30 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorie├źn: Round Tables

Onderwerp: Help de IT baas van zijn IT audit kopzorgen af!
Sprekers: Mark Butterhoff en Ed Lanen

IT Management is verantwoordelijk voor IT Governance en richt zich veelal op stabiliteit en al jaren op Business-IT Alignment, maar eigenlijk nog niet écht op ‘in control’ zijn en op risk management als integraal onderdeel van IT. Dit “overkomt” de IT functie meestal als gevolg van de werkzaamheden van Risk Management en de Interne en/of Externe Auditor. Om daar verandering in te brengen dient een IT Control Framework integraal onderdeel te worden van de inrichting van de IT-functie. Hiermee wordt IT ‘baas in eigen huis’ op het gebied van IT-risico’s, wat leidt tot een hogere effectiviteit en veelal ook een betere bedrijfsvoering.

In tegenstelling tot bestaande frameworks zoals CobIT, is het Integrated IT Control Framework concreet en praktisch hanteerbaar voor de medewerkers binnen de IT functie. Hierdoor wordt risico management binnen de dagelijkse werkzaamheden van IT geborgd.

Mark Butterhoff RE begon zijn carrière bij KPMG als IT Auditor en in Security. Hij is vervolgens doorgegroeid als Management Consultant en heeft de laatste 3 jaar voornamelijk grootschalige veranderprogramma’s gedaan.

Drs. Ed Lanen RE CISSP is voormalig CIO van ondermeer BinckBank. Daarvoor is hij ondermeer IT Audit Manager geweest bij de Rabobank en tevens IT Auditor bij EY. De laatste jaren heeft hij verschillende projecten en (verander) programma’s binnen de IT uitgevoerd.

Beiden hebben in hun carrière bij KPMG respectievelijk als CIO maar ook daarna IT Control Frameworks ontwikkeld en geïmplementeerd.

2017-03-06 18:30:00
2017-03-06 20:30:00

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >