Round tables 2012

Round Table 5 November 2012

Information Security - don't underestimate the human factor.
Door: Hans Van de Looy

Tijdens deze lezing vraagt Hans Van de Looy aandacht voor beveiligingsbewustzijn, Dit onderwerp is moeilijk en ondergewaardeerd, maar uiterst belangrijk. De lezing moet bijdragen aan een meer evenwichtige invulling van informatiebeveiliging en uitnodigen tot discussie. In deze presentatie ondermeer: IT-beveiliging, problemen en bedreigingen, technologie, mensen, bewustzijn en de eindconclusie.

Round table 7 mei 2012

Compliance auditing bij een multinational
Praktijkervaringen bij een privacy compliance audit

Frank van Vonderen

In december 2011 is in het ISACA journal een artikel van Frank verschenen waarin hij zijn ervaringen deelt van een compliance audit die hij heeft uitgevoerd binnen Siemens. In dit artikel beschrijft hij op welke manier hij de kwaliteit van het privacy compliance programma binnen Siemens heeft onderzocht. Deze round table is een mooie gelegenheid om dit artikel nader toe te lichten en specifiek in te gaan op de gekozen aanpak.

Round Table 2 april 2012

Good Manufacturing Practice

Spreker: Dino Cooke RRM CISM CRISC

In dit seminar kijken we op welke wijze GMP tot stand is gekomen, aan welke wettelijke voorwaarden door (farmaceutische) organisaties moet worden voldaan, maar ook hoe risk based IT-ondersteuning aan deze organisaties kan worden geboden. Ook wordt stilgestaan bij de methodiek van het “in control” blijven en de consequenties voor organisaties indien dit niet het geval is.

Round Table 6 februari 2012

"Protecting Data on Mobile Devices"

Gartner

Mario de Boer, Ph. D.

Mobility is one of the key macro trends driving IT and IT security in 2012. Enterprises are faced with the challenge of protecting sensitive electronic information stored on mobile devices such as tablets and smartphones. Solutions to comply with regulatory and security requirements for protecting such data may conflict with user experience, and a careful balance is required.

    The key issues addressed in the presentation are:
  • Facing the threat of data on mobile devices
  • Defining a strategy for protecting data at endpoints
  • Finding a balance between security and user experience

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >