COBIT5 Training

Optimise Your Information Systems: Balance Value, Risk and Resources.

ISACA Nederland organiseert een 2-daagse training over COBIT5 op 14 en 15 juni 2017

COBIT5 is een raamwerk dat goede praktijken omschrijft in het beheer, controle en beveiliging van informatietechnologie. In de praktijk wordt COBIT5 internationaal erkend als een algemeen aanvaard raamwerk voor enterprise governance en assurance van IT.

Tijdens deze interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT5 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT5 Enabling Processes (RACI charts, management praktijken, metrieken), COBIT5 For Assurance, COBIT5 Process Assessment Model, enz. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de praktijk (bv. ITIL, TOGAF, ...).

De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT5 raamwerk in verschillende gebieden:

- Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?

- IT assurance: hoe kunnen we COBIT5 gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie, vanuit het perspectief van de IT auditor of (IT en business) management die op zoek is naar een self-assessment (COBIT5 For Assurance)

- IT assessment: hoe kunnen we het specifieke "Process Assessment Model" (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk dat in COBIT5 wordt voorgesteld

Bekijk hier de PDF van ISACA over COBIT 5.0.  

Locatie

De COBIT5 training vindt plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen)

Datum

14 en 15 juni 2017

Aanmelding

Aanmelden voor deze training is vanaf 9 januari 2017 mogelijk.
Wilt U zich aanmelden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten

Leden: 1.345 euro

Niet-leden: 1.495 euro

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >