COBIT 2019

COBIT 2019

De Optimise Your Information Systems: Balance Value, Risk and Resources.
COBIT 2019 is een raamwerk dat goede praktijken omschrijft in het beheer, controle en beveiliging van informatietechnologie. In de praktijk wordt COBIT 2019 internationaal erkend als een algemeen aanvaard raamwerk voor enterprise governance en assurance van IT.
Tijdens deze interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT 2019 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT 2019 Enabling Processes (RACI charts, management praktijken, metrieken), COBIT 2019 For Assurance, COBIT 2019 Process Assessment Model, enz. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de praktijk (bv. ITIL, TOGAF, ...).
De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT 2019 raamwerk in verschillende gebieden:
- Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
- IT assurance: hoe kunnen we COBIT5 gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie, vanuit het perspectief van de IT auditor of
(IT en business) management die op zoek is naar een self-assessment (COBIT 2019 For Assurance)
- IT assessment: hoe kunnen we het specifieke "Process Assessment Model" (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk dat in COBIT 2019 wordt voorgesteld

Locatie en tijd

De twee-daagse COBIT 2019 training wordt bij voldoende deelname op di 22 en wo 23 oktober 2019 georganiseerd (Attentie de oktober datum is gewijzigd), bij Hotel Breukelen, Stationsweg 91 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen)

Aanmelden:

Online registreren voor de COBIT 2019-training oktober.

 

Kosten:

Kosten: Leden: € 1.495,- en voor Niet-leden: € 1.695,- inclusief lesmateriaal en examen.

De COBIT 2019 trainingen zijn in het Nederlands, het studiemateriaal en het examen in het Engels.
Een map met sheets en proefexamens is bij de prijs inbegrepen.

ISACA NL Chapter is CRKBO geregistreerd, de trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

CPE punten: 16 punten per deelnemer bij aanwezigheid beide trainingsdagen, afronding met het certificaat van deelname.

Studiemateriaal: 

Examen: 

Het examen is inbegrepen