CISM-Training informatie

CISM-Training informatie

ISACA heeft voor het CISM-examen een speciale trainingsvariant ontwikkeld. Onze CISM training omvat zowel basiskennis als examentraining. Alle relevante onderwerpen worden systematisch behandeld.  Daarnaast wordt er geoefend op de specifieke examentechniek die gehanteerd wordt tijdens het examen. 

Inhoud CISM-training

Tijdens de training worden alle belangrijke CISM domeinen behandeld maar de nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). De training wordt verzorgd door een ervaren docent. Doel van deze training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook word je, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal, op weg geholpen als blijkt dat je, op onderdelen, nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels. Meer informatie vindt u in de Candidate Information Guide 2018 (Engels). 

CISM Certificering

CISM wordt algemeen beschouwd als de meest complete en uitgebreide certificering op security gebied. Naast technische kennis is kennis van management, organisatie, risicobeheersing en verandertechnieken belangrijk. Binnen de certificering worden vier domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • Information Security Governance (24%)
  • Information Risk Management and Compliance (33%)
  • Information Security Program Development and Management (25%)
  • Information Security Incident Management (18%)
  • Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CISM-examen en onze training

Het CISM-examen is een multiple choice examen van 200 vragen. Deze vragen moeten in korte tijd worden beantwoord. Veel tijd om na te denken is er vaak niet. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Tijdens de trainingen van ISACA bespreekt u de stof uitvoerig. Daarna komt u veel onderwerpen opnieuw tegen in de oefenexamens. Deze herhaling zorgt ervoor dat u tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan en binnen de tijd klaar kunt zijn.  

Locatie en tijd

De CISM-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

De training omvat 5 avonden. De avonden starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Voorjaar 2018:

CISM 5 x woensdagavond:
4-04-2018, 11-04-2018, 18-04-2018, 25-04-2018, 9-05-2018

 Najaar 2018:

CISM 5 x woensdagavond:
Data zijn nader te bepalen.

Organisatie

ISACA NL Chapter

Kosten training

De kosten voor de CISM training bedragen € 1.200,- voor ISACA-leden (€ 1.380,- voor niet-leden/toeslag voor gastlidmaatschap).

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur. 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden.  

De examens worden georganiseerd door ISACA International.De 'oude' manier van examen, met maar één datum per half jaar, is gewijzdigd in 2017. Ervoor in de plaats komt dat over een periode van 2 maanden per half jaar een 'Computer Based' examen kan worden afgenomen. Lees meer op isaca.org.

Inschrijven training

Vanaf januari 2017 kunt u zich inschrijven voor de examen training via www.isaca.nl/trainingen.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol.

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >