Training Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC)

ISACA NL Chapter organiseert specifiek trainingen ter voorbereiding op CRISC examens. Tijdens de CRISC-training van ISACA worden de vijf CRISC-domeinen uitvoerig behandeld en worden examenvragen geoefend. Zo wordt direct duidelijk welke onderdelen je voldoende beheerst en waar nog ruimte is voor verbetering.

Het CRISC examen is in het Engels.

CRISC Certificering

Risicomanagement is sinds pakweg 2010 in Nederlandse bedrijven (en ook elders) een verantwoordelijkheid van Raden van Bestuur. Daardoor is risicomanagement in zulke bedrijven een specialisme geworden. CRISC certificeert risicomanagers die Risicomanagement voor IT kunnen organiseren en inrichten op een manier die daarbij 100% aansluit. Binnen de CRISC-certificering worden vijf domeinen geëxamineerd:

  • Risk Identification, Assessment and Evaluation (31%)
  • Risk Response (17%)
  • Risk Monitoring (17%)
  • Information Systems Control Design and Implementation (17%)
  • IS Control Monitoring and Maintenance (18%)

Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CRISC-training van ISACA

In de CRISC -training van ISACA worden alle onderdelen van de CRISC behandeld. De nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). De training wordt verzorgd door een zeer ervaren docent. Doel van deze training is het zich eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal op weg geholpen. Het kan blijken dat u op sommige onderdelen nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels. Meer informatie vindt u in de Candidates Information Guide 2018 (Engels).

Locatie en tijd

De CRISC-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

De training duurt 6 avonden. De avonden starten om 18:30 uur en duren tot ca 21.30 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Voorjaar 2018:

CRISC 6 x woensdag-avond:
28-03-2018, 4-04-2018, 11-04-2018, 18-04-2018, 25-04-2018, 9-05-2018

Najaar:

CRISC 6 x woensdag-avond:
data zijn nog te bepalen


Organisatie

ISACA NL Chapter

Kosten training

De kosten voor de CRISC training bedragen € 1.440,- voor ISACA-leden (€ 1.650,- voor niet-leden/toeslag voor een gastlidmaatschap).

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur. 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

 

Kosten examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden 

De examens worden georganiseerd door ISACA International. De 'oude' manier van examen, met maar één datum per half jaar, is gewijzigd in 2017. Ervoor in de plaats komt dat over een periode van 2 maanden per half jaar een 'Computer Based' examen kan worden afgenomen. Lees meer op isaca.org

Inschrijven training

U kunt zich inschrijven voor de examen training via www.isaca.nl/trainingen.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. 

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >