CISA-training (Certified Information Systems Auditor)

ISACA NL Chapter organiseert trainingen ter voorbereiding op CISA-examens. Tijdens de CISA-training van ISACA worden alle belangrijke CISA-domeinen behandeld en wordt er geoefend met examenvragen. Zo wordt direct duidelijk welke onderdelen u voldoende beheerst en waar nog ruimte is voor verbetering.

Het CISA-examen wordt in het Engels afgenomen.

CISA-certificering

Kenmerkend voor deze tijd is, dat IT complexer wordt en tegelijkertijd verschuift van ondersteunend aan de business naar randvoorwaardelijk, zo niet, dat IT de business zelf is. De snelle ontwikkelingen maken het steeds moeilijker eenduidig vast te stellen dat systemen voldoen en renderen. CISA's beschikken over kennis, achtergrond en ondersteuning om wereldwijd die assurance te kunnen geven. CISA is overal ter wereld in alle sectoren erkend en geprefereerd als erkenning voor specialisten op het gebied van audit, verzekering en beveiliging van informatiesystemen (IS).

Binnen de certificering CISA worden vijf domeinen geëxamineerd, met verschillende weegfactoren:

  • The Process of Auditing Information Systems (14%)
  • Governance and Management of IT (14%)
  • Information Systems Acquisition, Development and Implementation (19%)
  • Information Systems Operations, Maintenance and Support (23%)
  • Protection of Information Assets (30%)

Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CISA-training van ISACA

De training wordt verzorgd door een ervaren docent. Tijdens de CISA-training van ISACA worden alle belangrijke onderdelen van de CISA behandeld. De nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). Doel van de training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal op weg geholpen. Het kan zijn dat u op sommige onderdelen nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels. Meer informatie vindt u in de Candidate Information Guide 2018 (Engels). Candidate Guide 2019 is coming soon, please check via link: http://www.isaca.org/Certification/Pages/Candidates-Guide-for-Exams.aspx.

Locatie en tijd

De CISA-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

De training omvat 10 dinsdagavonden. De avonden starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Voorjaar 2019: 10x dinsdagavond; 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april, 23 april, 7 mei en 14 mei 2019.

Najaar 2019: 10x dinsdagavond; 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november 2019. 

Organisatie

ISACA NL Chapter

Trainers: Erik Spaans/Zari Haji Rasoul 

Kosten training

Kosten: CISA-training € 2.500,- voor ISACA-leden (€ 2.700,- voor niet-leden/toeslag gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur, 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $ 575 voor ISACA leden en $ 760 voor niet ISACA leden.
 
De examens worden georganiseerd door ISACA International. Over een periode van 2 maanden per half jaar kan een 'Computer Based' examen worden afgenomen. Lees meer op isaca.org

Inschrijven training

U kunt zich inschrijven voor de training via:  www.isaca.nl/trainingen.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. 

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining