Ledenpanel ISACA NL Chapter

In december 2018 is gestart met het Ledenpanel van ISACA NL Chapter. Het doel hiervan is om leden actiever te betrekken bij de planvorming en invulling van diverse onderwerpen zoals activiteiten, trainingen, etc.

Het ledenpanel heeft geen vaste leden en de uitkomsten van een bijeenkomst worden besproken in het bestuur. Dit kan inhouden dat een uitkomst wordt overgenomen, afgewezen of deels samengevoegd met een ander idee of invulling. Een ledenpanel wordt georganiseerd zoals een Round Table. Na aankondiging kan een lid zich aanmelden via de website en zelf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onderwerpen aandragen. Vanuit het bestuur wordt per ledenpanel de te bespreken onderwerp(en) aangekondigd. Ongeveer een week voorafgaand ontvangen de aangemelde leden - voor zover van toepassing - relevante documentatie ter voorbereiding. Een lid wordt geacht actief en positief kritisch deel te nemen tijdens het ledenpanel. Het ledenpanel is alleen toegankelijk voor ISACA Netherlands Chapter leden; deelname geeft recht op 2 PE punten.

In december 2018 en maart 2019 werden de eerste ledenpanels gehouden. Deze worden georganiseerd door Jos Maas en Suzanne Janse. Eind 2019 volgt het derde ledenpanel. Het uitgangspunt is om elk jaar drie ledenpanels te organiseren; twee in Breukelen, één in Eindhoven.

Tijdens de ALV van juni werd afgesproken om periodiek de uitkomsten van de ledenpanels te communiceren. Via deze nieuwsbrief ontvang je deze eerste update. Er zal ca. tweemaal per jaar een update gecommuniceerd worden. Hieronder worden de uitkomsten van de eerste twee ledenpanels weergegeven (overlappende of gelijksoortige uitkomsten zijn samengevoegd).

* Er lijkt een interesse voor Round Tables in Rotterdam/Den Haag regio
* Kan NL ook tips geven over goede (internationale) webinars via website/social media etc?
* 95% leest nieuwsbrief 
* Veel Spam uit de US
* Zet sommige oud-leden in het zonnetje
* Wees transparant, ook in commerciële doelen;
  - stel een integriteitscode op en communiceer daar over
* Tevreden over ronde tafels
* Kan ook over inhoudelijke voorbeeld cases (vb. COBIT) of webinar
* Aanvullen met paneldiscussie (interactie)
* Verdeeldheid of contributie omhoog kan
* Communiceer over werkgroepen
* Bevorder bijeenkomsten in ‘buitengebieden’. Regio Maastricht/Leuven/Keulen interessante regio m.b.t. technologie.
* Events max. € 200,- toegangsprijs voor leden
* Behoud vooral ook het goede en probeer niet teveel te veranderen

Heb je vragen over het ledenpanel, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Binnenkort volgt nadere informatie en de aanmeldmogelijkheid voor de 3e ledenpanel op maandag 7 oktober in Breukelen.

Jos Maas en Suzanne Janse