Risk letter

ISACA heeft van de Stichting Legacy Innovation Alliance het verzoek gekregen één of twee leden af te vaardigen die bijdragen aan een te schrijven risk letter.

De stichting heeft tot doel te helpen met het aanpakken van het legacy probleem van vroeger en nu. Ze werkt vanuit een samenwerkingsgedachte: supply, demand en kennis. De stichting heeft ook al contact met Norea hierover en zoekt naar een breed gedragen initiatief in de IT wereld.

De te maken Riskletter gaat over het beheersen en voorkomen van legacy. De idee is dat het een aanzet is voor het maken van een integraal risk-assessment/tool dat het legacy vraagstuk voor een organisatie kwantificeert en kwalificeert.

Een eerste activiteit is een bijeenkomst vanuit de kennisgroep op 22 september. Het is de bedoeling dat de ISACA-vrijwilliger(s) hieraan meewerkt/en vanuit het ISACA gedachtegoed, met begeleiding en support vanuit het bestuur. Jos Maas, de vice-voorzitter, coördineert deze inzet. Voor de vrijwilliger is dit een kans om samen met andere enthousiaste deskundigen (op legacy gebied) een stap te zetten en zichzelf en ISACA zo verder zichtbaar te maken’. De activiteiten vallen onder de PE-regeling tot maximaal 20 uur per jaar.

Voor informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.