Cybersecurity research project in pilot fase

ISACA NL voert met 5 friendly users een pilot uit voor de survey Cybersecurity governance, te weten: Rabobank, Alliander, NXP, RET en de Provincie Zuid-Holland.

Afgelopen jaar hebben we met het research project flinke vorderingen gemaakt. Er is een questionnaire samengesteld, een website ingericht en een pilot opgestart. Er zijn 5 friendly users bereid gevonden om de questionnaire te onderwerpen aan een laatste toets. Hebben we de meest relevante onderwerpen? Hebben we de juiste diepgang? Als altijd is het een “balancing act”, enerzijds om de set van vragen zo compact mogelijk te houden, anderzijds om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over al die onderwerpen die bij Cybersecurity governance een rol spelen. Begin 2014 zal de pilot worden afgerond en kan de survey landelijk worden uitgerold.

Het tweede deel van het project is gericht op het ontwikkelen van good practices die zijn te gebruiken bij de inrichting van Cybersecurity governance. Dit research gedeelte wordt een internationale samenwerking met de ISACA collega’s uit Israël en India. Terugkijkend op de impact van cyber incidenten in 2013 en de trends en verwachtingen voor 2014, is Cybersecurity nog steeds een hot topic en zal in toenemende mate de media domineren. ISACA heeft wat dat betreft een goede keuze gemaakt voor het onderwerp van research. Wel is duidelijk dat het research project als zodanig veel werk met zich meebrengt. Ondersteuning hierin is daarom zeer welkom. Aanmelden voor de werkgroep is mogelijk door het sturen van een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tav Will Franken.