Fusie Norea – Isaca chapter NL

De besturen van ISACA NL en NOREA hebben op 7 mei 2012 overeenstemming bereikt over de uitgangspunten en randvoorwaarden voor een fusie van de Nederlandse ISACA-chapter en de NOREA. Doelstelling is het vormen van één gezamenlijke organisatie binnen het Nederlandse domein onder ISACA-vlag met behoud en dus voortbestaan van beide beroepstitels: RE en CISA.

Intussen hebben de ledenvergaderingen van beide organisaties ingestemd met de uitgangspunten en hebben aan de respectievelijke besturen het mandaat gegeven om deze uitgangspunten verder uit te werken in een concreet fusievoorstel, dat uitgaande van de huidige tijdsplanning, in de najaarsvergadering aan de leden van beide verenigingen zal worden voorgelegd.

De besturen verwachten dat een fusie de positionering van de IT auditor in Nederland verder zal versterken. Daarnaast is de verwachting dat voor de leden schaal- en synergievoordelen kunnen worden bereikt , terwijl de unieke positie van de RE-titel en opleidingskwalificatie in het Nederlandse domein gewaarborgd kan worden.

Meer informatie over de fusie is te vinden op de Frequently Asked Questions pagina.

Specifieke vragen over het fusie proces richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.