Round Table 6 december 2010

U kunt de presentatie de Round Table op 6 december "Fraude en Integriteit: what makes people tick?" nu downloaden.

 

Fraude en Integriteit

Peter Schimmel

Partner bij Grant Thornton Forensic & Investigation Services

Maandag 6 december 2010, aanvang 18:30, zaal open om 18h


Samenvatting van de presentatie
Fraude en integriteit: wat beweegt de mens of wat doet de mens bewegen?

Met z'n allen stoppen we veel tijd in het voorkomen dat zich de gelegenheid voordoet voor fraude of andere integriteitinbreuken. Dat kan beter, effectiever, efficiënter. Als je begrijpt wat mensen doet handelen of mensen juist doet afzien van handelen, dan kan je dat handelen zelf beïnvloeden. In feite gebeurt dat met social engineering al; de mens is geen autonoom handelend wezen, maar het handelen is in belangrijke mate het gevolg van externe beïnvloeding. Stel je voor dat wij social engineering positief kunnen aanwenden. Kan dat, mag dat en waarop zijn die inzichten gebaseerd? In deze presentatie wordt een beeld gegeven van de basis van het frauderisico en een alternatieve wijze waarop met de beheersing daarvan kan worden omgegaan, met het doel enige zelfreflectie uit te lokken, want de praktijk ziet er momenteel heel anders uit.

Programma
18.00u – 18.30u    Ontvangst met broodjes en koffie

18.30u – 19.30u    Presentatie door Peter Schimmel

19.30u - 20.00u     Round table discussie

Introductie van de spreker
Peter Schimmel is partner bij Grant Thornton Forensic & Investigation Services, verantwoordelijk voor integriteitmanagement en bijzonder accountantsonderzoek ten behoeve van geschilbeslechting. Peter verricht al sinds 1984 bijzondere onderzoeken en is vanaf 1995 gespecialiseerd in integriteitmanagement. Peter heeft voorheen onder meer leiding gegeven aan de forensic accounting afdelingen van Arthur Andersen en Ernst & Young.

Informatie & inschrijving
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website.

Om de round tables zo goed mogelijk te faciliteren stellen wij het op prijs als u ons vooraf op de hoogte stelt van uw komst.

Eventuele extra informatie kunt u opvragen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien uw aanmelding graag voor vrijdag 3 december tegemoet. Ook van eventuele annuleringen willen wij graag op de hoogte gesteld worden, wij maken anders onnodig kosten (enkele tientallen euro per persoon)!

Voor deze round table krijgt u 2 PE-punten indien u zich tijdens de presentatie registreert.

Locatie
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

Hotel Breukelen is gelegen nabij de A2 (Utrecht-Amsterdam), afslag 5 Breukelen. De parkeerplaats biedt ruimte aan 350 auto’s.  Ook per trein is Hotel Breukelen uitstekend te bereiken. De stoptrein Amsterdam – Utrecht stopt ieder half uur op het op steenworp afstand gelegen station Breukelen.