Round Table 1 november 2010

Op 1 november aanstaande zal er weer een nieuwe Round Table plaatsvinden. De spreker tijdens deze avond is Hans de Jong van NXP Semiconductors. Het thema van de Round Table is "Addressing end user privacy in contactless smart card based systems" .

 

Addressing end user privacy in contactless smart card based systems
De realisatie van privacy van eindgebruikers in systemen gebaseerd op contactloze smart cards.

Hans de Jong

Senior System Architect ,Business Unit Identification, NXP Semiconductors

Maandag 1 november 2010, aanvang 18:30, zaal open om 18h

NXP_Hans_de_Jong


Samenvatting van de presentatie
In systemen die op smart cards zijn gebaseerd, bijvoorbeeld betalingssystemen die voor openbaar vervoer worden gebruikt (Automatic Fare Collection systems) is er veel aandacht voor beveiliging: het voorkomen van fraude. Echter daarmee zijn niet alle zorgen van de eindgebruiker mee weggenomen. De eindgebruiker hecht aan privacy en wil wel bepaalde bedrijven vertrouwen, maar daar dat vertrouwen niet automatisch uitgebreid zien naar allerlei anderen.

De presentatie zal ingaan op aspecten waar de privacy van de eindgebruiker in het geding kan komen.

Aan de hand van de in 2008 geintroduceerde smart card chip MIFARE Plus van NXP, die ontworpen is met een sterke aandacht voor privacy, maar ook voor beveiliging, transactiesnelheid en gebruiksgemak, zal worden uitgelegd wat belangrijke aandachtspunten zijn voor privacy. Zowel wat de keuze van een smart card betreft als wat bij het ontwerpen van systemen die smart cards gebruiken moet worden overwogen om privacy optimaal te waarborgen.

Programma
18.00u – 18.30u    Ontvangst met broodjes en koffie

18.30u – 19.30u    Presentatie door Hans de Jong

19.30u - 20.00u     Round table discussie

Introductie van de spreker
Hans de Jong heeft een achtergrond in de ontwikkeling van computer systemen bij Philips Information Systems en Digital Equipment Corporation en daarna in audio, video en security systemen voor zowel studio's als set top boxes in Philips Digital Networks. Sinds 2003 heeft hij gewerkt in verschillende functies bij Philips Semiconductors, later NXP Semiconductors. Momenteel werkt hij als senior system architect in de Business Unit Identification van NXP Semiconductors in Eindhoven, en is onder andere verantwoordelijk voor de architectuur van MIFARE Plus.

Informatie & inschrijving
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website.

Om de round tables zo goed mogelijk te faciliteren stellen wij het op prijs als u ons vooraf op de hoogte stelt van uw komst.

Eventuele extra informatie kunt u opvragen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw aanmelding graag voor vrijdag 29 oktober tegemoet. Ook van eventuele annuleringen willen wij graag op de hoogte gesteld worden, wij maken anders onnodig kosten (enkele tientallen euro per persoon)!

Voor deze round table krijgt u 2 PE-punten indien u zich tijdens de presentatie registreert.

Locatie
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

Hotel Breukelen is gelegen nabij de A2 (Utrecht-Amsterdam), afslag 5 Breukelen. De parkeerplaats biedt ruimte aan 350 auto’s.  Ook per trein is Hotel Breukelen uitstekend te bereiken. De stoptrein Amsterdam – Utrecht stopt ieder half uur op het op steenworp afstand gelegen station Breukelen.