Round Table 7 juni 2010

Op maandag 7 juni, voorafgaand aan de ALV , zal er weer een Round Table plaatsvinden. De spreker op deze avond is dr. Marnix Dekker en het onderwerp van deze Round Table is "Audit-based Compliance Control".

 

Audit-based Compliance Control

dr. M.A.C. Dekker, CISA

KPMG CT Information technology

 

Maandag 2 juni 2010, aanvang 18:30, zaal open om 18h

Samenvatting presentatie
Traditioneel staan in de informatiebeveiliging vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie op gespannen voet. Er zijn echter situaties waar beide een hoge prioriteit hebben. Het gebruik van traditionele toegangscontrole systemen is in dat soort situaties dan ook lastig. Een goed voorbeeld is het implementeren van toegangscontrole tot medische gegevens: Voor de kwaliteit van de zorg is het belangrijk dat medische gegevens 24x7 onder handbereik zijn van medisch personeel. Aan de andere kant moeten de medische gegevens van patiënten - omwille van de privacy - goed beschermd zijn. In deze presentatie wordt een nieuw toegangscontrole raamwerk behandeld, dat speciaal is gericht op dynamische samenwerk-omgevingen waarin gebruikers gegevens uitwisselen en inzien op een ad-hoc manier: Audit-based compliance control. Op het eerste gezicht leek deze benadering misschien ongeschikt voor praktische toepassingen, maar onlangs is een vergelijkbare benadering gekozen voor toegangscontrole in AORTA, de nationale infrastructuur voor het uitwisselen medische dossiers. De stelling van de spreker is dat er steeds meer situaties zijn waarin een dergelijke benadering een efficiënte bescherming biedt voor vertrouwelijke gegevens.    

Programma

18.00u – 18.30u    Ontvangst met broodjes en koffie

18.30u – 19.30u    Presentatie door Marnix Dekker

19.30u - 20.00u     Round table discussie 

Over de spreker
Marnix Dekker werkt sinds 2007 bij KPMG CT Information technology en is onlangs gepromoveerd in de informatica met een proefschrift in de informatiebeveiliging. Hij heeft de afgelopen twee jaar grote delen van DigiD ontworpen, waaronder het toekomstige DigiD X. Hij is op dit moment interim Technisch Productmanager van Entree bij Kennisnet (authenticatie voor het primaire onderwijs), en Adviseur bij het ICTU programma eHerkenning (authenticatie voor bedrijven).   

Informatie & inschrijving
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website.
Om de round tables zo goed mogelijk te faciliteren stellen wij het op prijs als u ons vooraf op de hoogte stelt van uw komst.

Eventuele extra informatie kunt u opvragen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien uw aanmelding graag voor vrijdag 4 juni tegemoet. Ook van eventuele annuleringen willen wij graag op de hoogte gesteld worden, wij maken anders onnodig kosten (enkele tientallen euro per persoon)!
Voor deze round table krijgt u 2 PE-punten indien u zich tijdens de presentatie registreert. 

Locatie
Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

Hotel Breukelen is gelegen nabij de A2 (Utrecht-Amsterdam), afslag 5 Breukelen. De parkeerplaats biedt ruimte aan 350 auto’s.  Ook per trein is Hotel Breukelen uitstekend te bereiken. De stoptrein Amsterdam – Utrecht stopt ieder half uur op het op steenworp afstand gelegen station Breukelen.