ISACA training : Information Security Management met ITIL version 3

Op 7 en 8 juni 2010 organiseert ISACA de training Information Security Management met ITIL version 3. Deze tweedaagse training geeft de deelnemers een diepgaand inzicht in ISM met ITIL v3. U leert ITIL in te zetten ter ondersteuning van uw risicomanagement en informatiebeveiliging ten behoeve van uw bedrijfsbelangen. U leert het information security management proces in te richten. U leert ook wat de grenzen zijn aan ITIL v3, en wat u daarom naast het IT-beheer heeft in te richten.

Doelstelling
Deze training geeft u inzicht in Information Security Management (ISM) met ITIL version 3. ISM is de opvolger van de bekende module Security Management van de vorige ITIL-versie, en is meegegroeid in de veel grotere scope van ITIL v3. 

Deze tweedaagse training geeft de deelnemers een diepgaand inzicht in ISM met ITIL v3. U leert ITIL in te zetten ter ondersteuning van uw risicomanagement en informatiebeveiliging ten behoeve van uw bedrijfsbelangen. U leert het information security management proces in te richten. U leert ook wat de grenzen zijn aan ITIL v3, en wat u daarom naast het IT-beheer heeft in te richten. 

Deze cursus gaat uit van deelnemers met affiniteit voor informatiebeveiliging of risicomanagement. Kennis van ITIL is niet noodzakelijk. De training wordt gegeven in een aantrekkelijke mix van kennisoverdracht, toepassing en discussie op basis van praktijksituaties en gelegenheid voor het uitwisselen van uw ervaringen. 

Doelgroep
Deze training is bestemd voor Security Officers, Risk Manager, CIOs, IT managers, (IT-)auditors, (IT-)controllers, businessmanagers en IT governance professionals. 

Organisator
Deze training wordt georganiseerd door ISACA NL Chapter. 

Data en locatie
De training vindt plaats op 7 en 8 juni 2010 in Hotel Breukelen. Voor nadere informatie omtrent de locatie zie www.hotelbreukelen.nl

Trainer

 isaca

 

Dr. ir. Paul Overbeek RE

Uw trainer is Dr.ir. Paul Overbeek RE. Hij is een van de drie auteurs van Information Security Management with ITIL version 3.

Paul combineert een eigen praktijk als partner van OIS Information Risk & Security Management met docentschappen aan diverse universiteiten. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van diverse standaarden, waaronder de Code voor Informatiebeveiliging en natuurlijk ITIL Information Security Management. 

Programma
Kosten en Inschrijving