Round Table 1 Februari 2010


“Het Elektronisch Patiënten Dossier en de IT-auditor”
door Carinke Buiting, NHG en Vuurtoren

Maandag 1 februari 2010, aanvang 18.30 uur, zaal open om 18h.


Samenvatting presentatie

Al sinds 2000 wordt gewerkt aan het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Anders dan de titel doet vermoeden gaat het hier niet om een centrale database, maar om een elektronische snelweg, de Aorta, die gegevens bij Zorgaanbieders ontsluit.
Zorgaanbieders moeten voor aansluiting voldoen aan de Eisen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem, opgesteld door Nictiz. Daarnaast moeten zij voldoen aan de NEN 7510 Norm voor Informatiebeveiliging in de Zorg. Vraag is of dit zal leiden tot een voldoende veilig systeem.
In deze presentatie wordt eerst ingegaan op doel, ontwerp en kenmerken van het EPD. Daarna komen aan bod de huidige status rond implementatie bij de zorgpartijen. Vervolgens gaat zij uitgebreid in op hoe zorgorganisatie zelf graag zouden worden getoetst.

Programma:

18.00u – 18.30u    Ontvangst met broodjes en koffie
18.30u – 19.30u    Presentatie door Carinke Buiting, NHG en Vuurtoren
19.30u - 20.00u     Round table discussie

Over de spreker
Carinke Buiting, arts RI en tevens opgeleid als IT-auditor, werkt in deeltijd bij het Nederlands Huisartsen Genootschap en is daarnaast adviseur IT en informatie¬beveiliging. In die laatste functie adviseert zij onder meer Nictiz, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg, en grote zorginstellingen rond de ontwikkeling van het EPD, maar ook rond de implementatie en evaluatie daarvan in het veld. Verder werkt zij onder de naam ‘Vuurtoren’ aan een landelijk en door de zorg gedragen eigen normenkader voor IT in de gezondheidszorg.
De presentatie wordt gegeven vanuit haar betrokkenheid bij Vuurtoren.

Informatie & inschrijving

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website.
Om de round tables zo goed mogelijk te faciliteren stellen wij het op prijs als u ons vooraf op de hoogte stelt van uw komst.
Eventuele extra informatie kunt u opvragen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw aanmelding graag voor vrijdag 29 januari tegemoet. Ook van eventuele annuleringen willen wij graag op de hoogte gesteld worden, wij maken anders onnodig kosten (enkele tientallen euro per persoon)!

Voor deze round table krijgt u 2 PE-punten indien u zich tijdens de presentatie registreert.