Round Table 5 oktober 2009

Maandag 5 oktober 2009, aanvang 18.30 uur, zaal open om 18.00, Hotel Breukelen.

“De kredietcrises en de IT auditor”

door Fred Steenwinkel, Tangulat BV


Samenvatting presentatie
Auditors hebben geen rol van betekenis gespeeld bij het waarschuwen voor de kredietcrises. Jammer, want er zijn een aantal basis AO regels overtreden. Op het oog niet moeilijk te zien, maar kennelijk nog niet zo makkelijk om het op het moment zelf te herkennen.
Voorlopig blijven de IT auditors buiten schot. Apart, want de kredietcrises was niet mogelijk zonder massale inzet van IT. Goed om een aantal leerpunten aan de orde te stellen, voordat anderen dat doen. De aloude natuurwetten van de AO, de massale inzet van IT komen aan de orde. Slotvraag is of de IT auditor een broodmessenfabrikant is of kan hij meespelen met de grote jongens in het bos?

Programma:
18.00u – 18.30u    Ontvangst met broodjes en koffie
18.30u – 19.30u    Presentatie door Fred Steenwinkel, TANGULAT BV
19.30u  - 20.00u    Round table discussie

Over de spreker
Fred Steenwinkel is directeur van Tangulat bv. Daarnaast is hij parttime hoofd¬docent bij de Erasmus Universiteit voor de postmaster Internal/Operational audit en IT audit opleiding. Tot 1 februari 2009 was hij hoofd Internal Audit van Equens (Interpay) en heeft audit functies bekleed bij diverse banken, de centrale overheid en externe accountants¬kantoren. Hij is voorzitter van het Instituut van Internal Auditors in Nederland en voorzitter van de Accountancykring Rotterdam. In de loop der jaren heeft hij een groot aantal beroepscertificeringen verzameld: RA, RE, RO, RI, CIA, CISA, CGEIT.

Informatie & inschrijving
Om de round tables zo goed mogelijk te faciliteren stellen wij het op prijs als u ons vooraf op de hoogte stelt van uw komst. U kunt zich inschrijven voor deze Round Table via het inschrijfformulier op deze website.

Eventuele extra informatie kunt u opvragen per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zien uw aanmelding graag voor vrijdag 2 oktober 2009 tegemoet. Ook van eventuele annuleringen willen wij graag op de hoogte gesteld worden, wij maken anders onnodig kosten (enkele tientallen euro per persoon)!

Voor deze round table krijgt u 2 PE-punten indien u zich tijdens de presentatie registreert.