CISM najaarstraining 2009

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de CISM najaarstraining 2009. Deze training wordt gehouden op: 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november en 2 december 2009. De sluitingsdatum voor het inschrijven is 14 oktober 2009. U kunt zich inschrijven voor de examen training via het algemene aanmeldingsformulier voor onze cursussen.

ISACA onderkend al velen jaren het belang van informatiebeveiliging en heeft in 2002 de Certified Information Security Manager (CISM) certificering geïntroduceerd. Deze succesvolle internationale certificering (er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 6000 CISM gecertificeerde professionals) is specifiek ontwikkeld voor (en door) ervaren professionals op het gebied van informatiebeveiliging.

De CISM certificering onderkent vijf domeinen:
  1. Information Security Governance.
  2. Information Risk Management.
  3. Information Security Program Development.
  4. Information Security Program Management.
  5. Incident Management and Response.
Het CISM examen bestaat uit 200 meerkeuzevragen en duurt maximaal vier uur. Het examen kan in diverse talen afgelegd worden, waaronder het Engels maar nog niet in het Nederlands. Het examen wordt tweemaal per jaar gehouden (op de tweede zaterdag van juni en de tweede zaterdag van december). De CISM examenlocaties in Nederland zijn Heerlen en Utrecht.

ISACA NL Chapter organiseert twee keer per jaar CISM examentrainingen. In deze training worden alle belangrijke CISM domeinen behandeld maar de nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). De training wordt verzorgd door een ervaren docent. Doel van deze training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. 

De kosten voor de CISM training bedragen Euro 675,- voor ISACA-leden.