Audit Afternoon bij KPN

Bron: Persbericht- 22-10-2008
 
The Audit Afternoon : 24 november 2008

Inleiding
KPN Audit geeft assurance aan de Raad van Bestuur van KPN over belangrijke projecten en processen binnen de KPN Groep (inclusief Telfort, Getronics, E-Plus en Base). Dit houdt in dat wij onderzoeken hoe risico's binnen KPN worden beheerst. Deze onderzoeken zijn voornamelijk operational, IT- en financial audits. Ook hebben wij een quality assurance-rol binnen het systeem van interne beheersing van KPN, dat zich zowel richt op Financial Reporting (voormalig SOx) als compliance.
De objecten van onderzoek worden in overleg met de Raad van Bestuur en senior management bepaald. Dit betekent dat wij bovenop de belangrijke ontwikkelingen binnen KPN zitten. Het samenkomen van telefonie, internet en televisie, in combinatie met de zeer concurrerende Nederlandse markt, zorgt ervoor dat KPN zich continu moet verbeteren om goed te kunnen presteren. Hierdoor is de organisatie constant in beweging, waardoor er voor ons een schone taak ligt om zekerheid te geven in een onzekere wereld.

Wij werken met een team van ongeveer 20 mensen met verschillende achtergronden. Iedereen is wel bezig of klaar met een postdoctorale opleiding tot RO, RE of RA. De ambitie is om te groeien naar ongeveer 25 FTE.

Voorbeelden van auditobjecten in 2008 zijn de migratie naar een All IP / Glasvezelnetwerk, de verkoop van een aantal technische gebouwen, de integratie van onderdelen van KPN met Getronics en de invoering van nieuwe diensten zoals Software online.

The Audit Afternoon
Tijdens ons werk maken wij continu afwegingen. Afwegingen over de scoping van onze opdrachten, over Assurance versus Consultancy, over hoofdlijnen versus diepgang. Wij willen graag met een aantal auditors van andere bedrijven kennismaken en in discussie gaan over het vak, en hoe wij daar binnen KPN invulling aan geven.

Het programma
Wij beginnen om 17.00 uur met een inleiding door Marcel Smits (CFO KPN). Hij zal aangeven wat op dit moment de belangrijkste ontwikkelingen voor KPN zijn, en hoe hij tegen de rol van KPN Audit aankijkt. Daarna zal Arno van Steveninck (CFO Consumentenmarkt KPN) het woord krijgen. Hij zal vanuit de business een beschouwing geven hoe er binnen een segment tegen thema's als interne beheersing en compliance wordt aangekeken, en hoe KPN Audit daar vanuit zijn perceptie een effectieve rol in kan spelen. Daarna zullen Piet Vrolijk (Directeur KPN Audit) en Eelco Brouwer (Senior internal audit manager) dieper ingaan op de concrete uitdagingen waar wij in de praktijk mee te maken hebben. Hierbij zullen we via een aantal quizvragen de discussie aanwakkeren. We besluiten de middag vanaf 19.00 uur met een borrel en een buffet.

Contactgegevens
Opgeven voor deze middag kan via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wanneer je meer informatie wilt over de Audit Afternoon, stuur dan ook een mailtje aan Eelco.

Locatie en samenvatting programma
KPN, Serre van gebouw TP5
Maanplein 55
Den Haag
16.30-17.00 Ontvangst
17.00-17.30 Marcel Smits
17.30-18.00 Arno van Steveninck
18.00-19.00 Piet Vrolijk en Eelco Brouwer
19.00 Borrel en Buffet

CV Marcel Smits
Marcel Smits is op 9 augustus 2004 toegetreden tot de Raad van Bestuur van KPN. Hij is Chief Financial Officer sinds 11 september 2004.
Voordien was Smits lid van de Raad van Bestuur en CFO van Vendex KBB N.V. Daaraan voorafgaand bekleedde hij diverse (financiële) managementfuncties bij Unilever. Hij is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd N.V. en lid van de Raad van Commissarissen van Euronext N.V.


CV Arno van Steveninck
Arno van Steveninck is Chief Financial Officer van de divisie Consumentenmarkt van KPN.
Arno studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam and werkt sinds 1983 bij KPN. Hij heeft verschillende financiële en operationele managementfuncties bekleed binnen de onderdelen Network Services, Network Operations, Network Design, Vaste telefonie, Sales en Distributie.