ISACA NL Chapter, ICT, auditing en training

Round Tables

Aankomende Round Table:CTO@Authasas

 Maandag 7 maart 2011, aanvang 18.30 uur, zaal open om 18.00 uur

Samenvatting van de presentatie:
In zijn bijdrage zal Menno ingaan op de vele aspecten van authenticatie, waaronder waarom wachtwoorden eigenlijk niet meer voldoen, het belang van sterke authenticatie, authenticatie en access control, authenticatie en identity access management, een aanpak voor access control projecten en de architectuur van een authenticatie middleware suite.

Introductie van de spreker:
Menno Stijl studeerde elektrotechniek (telecommunicatie) in Delft en later bedrijfskunde in Dordrecht. Hij is als consultant en project/programma manager betrokken geweest bij vele complexe spraakmakende projecten, waarin meestal het slaan van een brug tussen de business behoefte en ICT-mogelijkheden centraal stonden. Zo was hij verantwoordelijk voor de eerste elektronische belastingaangifte partikulieren dat ook nu nog geroemd wordt als grootste e-government succes. Daarna was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van de Chipper-betaalsmartcard en realisatie van VIOP-telecommunicatie diensten voor de consumenten en zakelijke markt. Rond de eeuwwisseling was hij verantwoordelijk voor een deel van het project nieuwe generatie reisdocumenten (paspoort) en daar werd zijn interesse voor alle aspecten van authenticatie gewekt. Inmiddels is hij ook mede-directeur van een distributeur van authenticatie-oplossingen en een consultancy/projectmanagement organisatie op het gebied van authenticatie/access control. Daarnaast is hij technisch verantwoordelijk voor de in eigen beheer ontwikkelde authenticatie middleware Authasas. Lees meer....


Isaca Round Tables:

De Round Tables zijn bedoeld om kennis over diverse onderwerpen uit het vakgebied nader toe te lichten. Deze vinden plaats in sessies waar gebruikelijk enkele tientallen isacaleden aanwezig zijn en worden gegeven door experts uit het vakgebied. De Round tables vinden normaal gesproken plaats op de eerste maandag van de maand, behalve in de vakantiemaanden, in Motel van der Valk te Breukelen. Ze beginnen om 18.00 en duren uiterlijk tot 20.00u. Het bijwonen van een Round Table geeft recht op 2 PE-punten.

U kunt zich aanmelden voor de Round Tables via het aanmeldingsformulier

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Will Franken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.