Zwolle, 13-11-19: Workshop CM Platform

Zwolle, 13-11-19: Workshop CM Platform

Beginnend op 13-11-2019 Sla op in uw agenda

Categorieën: Round Tables

Onderwerp: Workshop CM Platform PwC
Sprekers: Martin Hellendoorn

Stakeholders stellen steeds hogere eisen aan organisaties om in control te zijn. Daarnaast is het voor accountants ook steeds belangrijker om aan te tonen dat controlemaatregelen effectief zijn geweest. Dit speelveld brengt grote uitdagingen met zich mee voor zowel de organisaties die gecontroleerd worden, maar ook voor de auditors die de controles uitvoeren. Eén van de veelgehoorde oplossingen voor de toenemende druk op kwaliteit en aantoonbaarheid van controlemaatregelen is de toepassing van data-analyse. Voor de compliance professional zijn er echter veel valkuilen die ervoor kunnen zorgen dat het gebruik van data-analyse niet altijd tot het gewenste resultaat leiden. Hoge kosten, een gebrek aan technisch talent en het vinden van veel uitzonderingen omdat er over een langere periode wordt teruggekeken, zijn uitdagingen die de inzet van data-analyse met zich meebrengt. 

Met het Continuous Monitoring Platform (CMP) probeert PwC hier verandering in te brengen. Het platform is generiek in opzet en moet de compliance professional de handvatten geven om gemakkelijk en geautomatiseerd risico's binnen ICT-systemen op continue basis te monitoren. Hierbij gaat het niet alleen om IT-risico’s, maar ook om financiële, tax en business gerelateerde risico's. En dat alles met transparantie en compliance in het achterhoofd, zodat alle gegevens in het platform ook als bewijs voor de effectieve werking van controlemaatregelen richting stakeholders gebruikt kan worden.

De Round Table Zwolle staat in het teken van een interactieve workshop, welke verzorgd wordt door PwC. Na een uitleg van ongeveer 45 minuten over CMP gaan de deelnemers ook zelf aan de slag. Gezamenlijk wordt een eigen geautomatiseerde controlemaatregel  in het Continuous Monitoring Platform aangemaakt.

Voor deze interactieve bijeenkomst is het meebrengen van een eigen laptop waarop Remote Desktop (RDP) gebruikt kan worden noodzakelijk.

woensdag 13 november 2019
Van der Valk Hotel Zwolle
inloop: 18:00 uur met brood buffet
aanvang: 18:30 uur tot ca 20:00 uur

PE: 2 punten

2019-11-13 18:30:00
2019-11-13 20:00:00