Round Table 18 maart 2015 Regio Zuid

Round Table 18 maart 2015 Regio Zuid

Beginnend op 18-03-2015 Sla op in uw agenda

Bij Hotel van der Valk te Eindhoven Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

Géén sprekers. Deze Round Table wordt een discussiesessie.

Tijdens de voorgaande Round Table in Eindhoven werd een interessante discussie gevoerd die we graag willen voortzetten in aanwezigheid van experts die diverse standpunten kunnen verdedigen over de voors en tegens van de hedendaagse auditing . Een open panel discussie waarin de zaal betrokken zal worden.

Waar ging het om? De stelling werd geponeerd dat de traditionele benadering van auditing weliswaar systematisch bepaalt of een organisatie compliant is aan een norm, maar te kort schiet in het creëren van waarde voor diezelfde organisatie. Een meer pragmatische audit benadering zal de traditionele vervangen. Een pragmatische benadering van auditing die een norm slechts als leidraad gebruikt om tot focus te komen op de daadwerkelijke risico’s voor de business. De duiding van beide benaderingen waren veelzeggend: traditioneel tegenover innovatief; bureaucratisch tegenover pragmatisch, conservatief tegenover progressief.

Gezien de heftige discussie ontstond het idee dat hier een interessante, maar ook relevante ontwikkeling voor ons vak werd geraakt. Daarom brengen we beide kampen op een avond samen . Ten eerste om hun visie op audit benadering uit te leggen, ten tweede om samen met de zaal de verschillen te duiden en 'voors en tegen' van beide benaderingen helder te krijgen.

2015-03-18 18:00:00
2015-03-18 20:00:00