VOLGEBOEKT: Round Table Breukelen 3 september 2018: “Hackers! Do we shoot or do we hug?"

VOLGEBOEKT: Round Table Breukelen 3 september 2018: “Hackers! Do we shoot or do we hug?"

Beginnend op 03-09-2018 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Van der Valk Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

OnderwerpHackers! Do we shoot or do we hug?

Spreker: Edwin van Andel

Edwin van Andel, uit het goede wijnjaar 1970, drukte al op knoppen vanuit de wieg. In zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor hem en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”.

Na het - zoals zijn advocaat aangeeft - “onderzoeken van mogelijk aanwezige informatie op open systemen”, kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant met een risico tag en werd hij uit veiligheidsoverwegingen voornamelijk op langdurige buitenlandse projecten gezet.

In 2003 startte hij samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform. In 2017 werd hij CEO van Zerocopter.

Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op Brucon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres -“omdat er geen hackers uitgenodigd werden”- #ALT-S, laat hij u vanuit het perspectief van de hacker op humoristische wijze kennis maken met de gevaren, deugden en de huidige stand van zaken in de security wereld.

Over “Hackers! Do we shoot or do we hug?”
In deze interactieve en humoristische presentatie start ik met mijn definitie van security, gevolgd door de ‘echte’ definitie van hackers, hoe zij denken en werken en hoe ze vaak best bereid zijn te om te helpen, in plaats van alleen te slopen. Ik ga in op malware en cryptolockers, bug bounties en Responsible Disclosure en laat successen en epic fails de revue passeren in het LAN, het internet en rondom IoT. Op het eind gaan we zelfs ‘berekenen’ hoe makkelijk het moet zijn om de online wereld veiliger te krijgen.

En voor oplettende toehoorders zijn er zelfs hacker-prijzen te winnen!

2018-09-03 18:30:00
2018-09-03 20:00:00