Round Table 1 mei 2017

Round Table 1 mei 2017

Beginnend op 01-05-2017 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

For our English speaking members: this Round Table is in English.
 
Onderwerp: Governance in Zuid Afrika - Masterclass Governance
 
Spreker: Mr Tichaona Zororo 
 
Op 1 mei a.s. komt uit het International Board van ISACA een spreker naar Nederland om ons te meer te laten weten over hoe in Zuid Afrika governance van IT geregeld is.
 
Nu zult u wellicht denken: wat betekent dat voor mij? Zuid Afrika is 24 uur vliegen, het zuidelijkste puntje van Afrika en het is daar herfst. Wat in hemelsnaam kan men daar beter doen dan wij in Nederland kunnen?
 
Nou, het antwoord is simpel: Zuid Afrika is zo groot als West Europa, dus groter dan Nederland, en Zuid Afrika heeft governance wettelijk geregeld. Tichaona Zororo is voorzitter van de South African local Chapter, IT adviseur en auditor, en komt ons daarover van alles vertellen.
 
In Zuid Afrika is governance van IT geregeld in Public Finance Management Act. Deze wet: "promotes the objective of good financial management in order to maximise service delivery through the effective and efficient use of the limited resources”. Voor de uitvoering in publieke overheid geldt de Municipal Finance Management Act. Hiervoor geldt: "National Treasury's primary objective is to secure sound and sustainable management of the financial affairs of government, national, provincial and local, and to lead such policies and reforms”.
 
Mr. Zororo gaat in de Round Table voor ons in op de werking van deze wetten, de relatie met Cobit 5 en op de invloed die ISACA op dat alles heeft.
2017-05-01 18:30:00
2017-05-01 20:00:00