Round Table 3 april 2017

Round Table 3 april 2017

Beginnend op 03-04-2017 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

Spreker: Stef Schinagl, Noordbeek BV
Thema: Governance/Assurance
Onderwerp: Information Assurance

Information Assurance kan een basis leveren om de integriteit en betrouwbaarheid van onze gegevens zeker te stellen.
Terugblikkend op de afgelopen 20 jaar moeten we vaststellen dat informatiebeveiliging van het implementeren van een aantal gezonde op wetenschappelijke theorie gebaseerde principes verworden is tot een wedstrijd van actie en reactie op incidenten. Stef Schinagl is teruggegaan naar de theoretische modellen uit de jaren tachtig om deze te vertalen naar de wereld van “Big Data” en “the Internet of Things”. Goed implementeren van de criteria voor Information Assurance kan een basis leveren om de integriteit en betrouwbaarheid van onze gegevens zeker te stellen.

Stef werkt als promovendus aan Information Assurance, namelijk het analyseren van de dreigingen voor informatie vanuit het oogpunt van waarde voor de gebruikers. Hierbij wordt doorgebouwd op het model voor IT Audit van prof.drs. H.C. Kocks RA van rond 1990, het Bell-LaPadula model van rond 1973, het reeds ingetrokken boek ‘Registratiekamer Achtergrondstudies en Verkenningen 23, Beveiliging van persoonsgegevens (AV23)’ uit 2001 en het Clark-Wilson Integriteit model uit 1987. Het resultaat van zijn onderzoek is de Schinagl Kubus, waarbij het internetverkeer wordt verdeeld in drie informatiestromen, namelijk Human data, Financial data en Things data (voor het Internet of Things).
Binnen het onderzoeksprogramma aan de Vrije Universiteit worden goede visies uit het verleden geanalyseerd en gemoderniseerd, om zo te zorgen dat het vakgebied IT Audit weer over actuele methoden en technieken kan beschikken. Het uiteindelijke doel is te zorgen dat de IT-auditor de gebruikers weer aan een warm gevoel kan helpen, namelijk dat er weer grip komt op de borging van de beheersing van de moderne IT.

datum: maandag 3 april 2017
locatie: Hotel Breukelen
aanvang: 18.30 uur tot ca 20.00 uur

De zaal is open vanaf 18:00 uur. Voor een broodjesbuffet wordt gezorgd.
Let op: is de button 'inschrijven' niet meer zichtbaar op de site, dan kunt u zich eventueel aanmelden voor een plek op de wachtlijst via roundtables@isaca.nl

2017-04-03 18:30:00
2017-04-03 20:00:00