Round Table 8 februari 2017

Round Table 8 februari 2017

Beginnend op 08-02-2017 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Van der Valk Assen Balkenweg 1, 9405CC Assen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

Round Table Assen
Thema: Internet of Things
Onderwerp: Security of Cars
Sprekers: René Hulshoff en Pieter Meulenhoff 

Security of Cars 
Niet alleen mensen zijn tegenwoordig online, ook dingen. Ze vormen samen een groot ‘Internet of Things’, oftewel het internet der dingen. Steeds meer dingen worden verbonden met internet. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden. Op dit moment betekent het vaak dat we onze smartphone als afstandsbediening gebruiken. De verwachtingen zijn dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.
 
Één van de mooiste voorbeelden van het Internet of Things is toch wel de auto. Auto’s worden steeds slimmer en connected. Feitelijk stuurt tegenwoordig software de hele auto aan. Als autobezitter ben je overgeleverd aan de software van de autofabrikant en dat maakt je kwetsbaar. Er is altijd wel iemand die probeert binnen te komen en misbruik wil maken van de ‘kansen’ die worden geboden. In hoeverre is de auto-industrie zich bewust van dit beveiligingsrisico?
 
Pieter Meulenhoff, onderzoek bij ITsec en René Hulshoff van RDW nemen u mee in de de toekomst van de auto. Over een decennium rijden er geen auto’s meer op fossiele brandstof. Auto’s hangen vol met dingen die verbonden zijn met het internet. Dit betekent dat de type goedkeuring van voertuigen betreft niet langer de motor of het productieproces van de fabrikant maar de software en het ontwikkelproces. Security is hierbij een cruciaal onderdeel.

Datum: woensdag 8 februari 2017

Lokatie: Hotel Van der Valk Assen (naast de A28)
Aanvang: 18:00 uur met broodjes en drankje, sessie van 18:30 tot 20:00 uur
PE: 2 punten

2017-02-08 18:30:00
2017-02-08 20:00:00