Round Table 4 april 2016 (VOL)

Round Table 4 april 2016 (VOL)

Beginnend op 04-04-2016 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

Wim Goes - De link tussen Software Quality en Software Security.

Zoals algemeen bekend ligt de oorzaak van de meeste kwetsbaarheden in specificatie en realisatie van software code. Het is daarom uiterst belangrijk dat het ontwikkelproces kwalitatief goed is ingericht en de resultaten kwantificeerbaar zijn. Het verschil tussen een uitstekend en middelmatig ontwikkelproces kan een verschil van een factor 10-40 betekenen in het aantal fouten en kwetsbaarheden dat in productie gevonden wordt. Bovendien zijn fouten in goed geschreven code eenvoudiger te traceren en op te lossen. Wim Goes gaat in op deze ervaringscijfers en demonstreert in deze Round Table ook het gebruik van tools om metrieken geautomatiseerd (en objectief) te bepalen. Hierbij presenteert hij een nieuwe innovatieve aanpak. Dat helpt ontwikkelafdelingen hun code vanaf het begin veilig, onderhoudbaar en met een minimum aan bugs te produceren.

Kenmerken spreker:
Wim Goes is directeur van Valori Software Improvement.

2016-04-04 18:00:00
2016-04-04 20:00:00

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining