Round Table 7 maart 2016 (VOL)

Round Table 7 maart 2016 (VOL)

Beginnend op 07-03-2016 Sla op in uw agenda

Bij Hotel Breukelen Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen, Nederland

roundtables@isaca.nl

Categorieën: Round Tables

Titel: Van IT audit naar digital trust en digital assurance

We kunnen er niet om heen. De digitalisering van onze economie en samenleving is een feit. Het is een veilige aanname dat dit proces van digitalisering nog lang niet af is. De dynamisering van IT systemen neemt steeds verder toe en daarmee ook de kwetsbaarheden en risico's. IT is zo disruptief (een net woord voor als we het niet meer begrijpen) dat strategisch denken en beleidsmatig handelen een lastig verhaal wordt.
Een kritische vraag hierbij: werken onze traditionele IT audit normen en standaarden nog wel? Focussen we niet te veel op beperken (bestuurders)aansprakelijkheden , het toetsen van IT governance, management processen en compliance? En vergeten we de reeële IT risico's en de IT werkelijkheid? Het gevolg: een positief oordeel over de IT governance en management proces, maar een falend IT systeem en daarmee het einde van het IT auditvak. Het kan ook anders: digital trust en digital assurance.

Een korte biografie:

Jan Matto RE RI is sinds 1998 partner bij Mazars en verantwoordelijk voor de IT audit en -adviesactiviteiten. Naast de reguliere IT audit en adviesprojecten voeren Jan en zijn team regelmatig onderzoeken uit naar IT incidenten rond informatiebeveiliging en privacybescherming. Jan heeft en uitgebreid track record van nationale als internationale opdrachten in zowel de publieke en private sector. Een aantal onderzoeken is in de Tweede Kamer besproken.

2016-03-07 18:00:00
2016-03-07 20:00:00