Security Congres: 9-10-19

Op 09-10-2019 Sla op in uw agenda

Categorieën: ISACA NL/ NOREA / PvIB

Op woensdag 9 oktober 2019 vindt het jaarlijkse Security Congres plaats in Theater FIGI te Zeist. 
Organisatie door PvIB, NOREA en ISACA NL Chapter.

In informatiebeveiliging is de term CIA (Confidentiality, Integrity and Availability) een veel gebruikte afkorting. In de huidige cyber wereld zou diezelfde afkorting ook op een andere manier gebruikt kunnen worden om recht te doen aan het belang van cyber en informatiebeveiliging. Deze insteek is gebruikt om het security congres in te richten.

  • Cyber(a)ware: het internet wordt tegenwoordig ook gebruikt om oorlog te voeren in de virtuele wereld, vaak met echte effecten in de fysieke wereld. Dit gebeurt tussen landen, bedrijven, organisaties en/of personen. In de afgelopen jaren is cyberwarfare een bron van bezorgdheid onder de grote landen op de planeet geworden en vrijwel elke nationale leger heeft nu een tak gewijd aan het plegen van en verdedigen tegen cyberwarfare.

    Nu de wereld steeds meer in netwerken werkt worden meer cruciale systemen vatbaar voor aanvallen via cyberspace. Hoewel bepaalde militaire systemen slechts toegankelijk blijven via ouderwetse terminals, zijn de meeste kritieke systemen die moderne naties gebruiken toegankelijk via het internet op een of andere manier. Hoewel deze systemen worden verdedigd door stevige maatregelen blijven ze breekbaar. Cyberwarfare houdt zich bezig met het vinden van zwakheden en deze exploiteren. Landen, bedrijven en personen dienen zich daarvan bewust (aware) te zijn en zich te wapenen.
     
  • Intelligence: hierbij ligt de focus op het verzamelen van gegevens en zien van verbanden, het verwerven van inzicht over hoe mensen, bedrijven en landen acteren. Hierdoor zijn kwetsbaarheden en dreigingen in te schatten. Dit gebeurt zowel aan de verdedigende als de aanvallende kant.
     
  • Assurance: dient ervoor vertrouwen over te brengen tussen aanbieders en afnemers van diensten voor informatieverwerking in de breedste zin. We gebruiken over de landsgrenzen en juridische domeinen heen de assurancetaal om onze risico’s voor zakendoen te beperken. Hierbij is de belangrijkste rol weggelegd voor auditors, zij die onder een kwaliteitsparaplu als derde dat vertrouwen onderbouwen met effectief toezicht.

Op dit congres wordt aandacht besteed aan deze 3 thema’s in aparte tracks.

Een jarenlange traditie tijdens het Security-Congres is de uitreiking van de Joop Bautz Information Security Award. Weet u iemand of bent u het zelf die dit jaar de beste scriptie heeft geschreven over IB? Stuur deze dan nu in en maak kans op een geldprijs van € 2.000,-. Meer info: www.jbisa.nl

PE: 5 punten

Kosten deelname (excl. BTW):
€ 200, - voor leden deelnemende organisaties (ISACA, NOREA, PvIB)
€ 275,- voor niet-leden
€ 60,- voor studenten 

VROEGBOEKKORTING TOT 9 september 2019:
€ 175, - voor leden deelnemende organisaties (ISACA, NOREA, PvIB)
€ 250,- voor niet-leden
€ 50,- voor studenten 

Inschrijven: www.security-congres.nl

 

2019-10-09 00:00:00
-0001-11-30 00:19:32