Agenda

 • 09 oktober 08:30
  Website van partner Meer info / Inschrijven

  Tijdens Think Amsterdam komen IT- en business professionals samen om de impact rondom AI, cloud & data te bespreken.
  Ontdek waarom een flexibele hybrid cloud-infrastructuur het fundament voor uw bedrijf vormt. Hoe deze cloud omgeving samen met nieuwe technologieën, zoals Blockchain en IoT, een snellere time-to-market realiseert. En op welke wijze we samen de veiligheid van data, klanten en organisaties kunnen waarborgen.

  Modern Infrastructure | 9 oktober
  Hoe zorgt u dat uw IT-omgeving klaar is voor de toekomst? Aan de basis van innovatie en een snelle time-to-markt ligt een hybrid cloud-infrastructuur, daar zijn de meeste bedrijven van overtuigd. Maar de stap naar de cloud zet u niet ineens, het is een reis vol keuzes en beslissingen.

  Security & Resiliency | 9 oktober
  Cyberaanvallen en datalekken zijn dagelijkse realiteit. Uw organisatie moet klaar zijn om te reageren op incidenten en hun impact op de business te minimaliseren. Ontdek wat er nodig is om uw bedrijf cyber resilient te maken en leer de nieuwste oplossingen voor het signaleren, voorkomen en aanpakken van incidenten kennen.
  Cloud & Data | 10 oktober

  Benut al uw data in een veilige cloud, speciaal voor uw organisatie gemaakt. Maak de stap van inzicht naar intelligentie met zelflerende systemen. Innoveer continu en gebruik de nieuwste technologieën, methodes en expertise.
  Business & AI | 11 oktober

  Nu is het uw beurt om de disruptor te zijn ―zie veranderingen voor ze gebeuren, zodat u uw relevantie blijft behouden. De weg vooruit is uw organisatie steeds opnieuw uitvinden, met uw klanten, medewerkers en partners als spil.

  Inschrijven

 • 10 oktober 12:30
  Website van partner Meer info / Inschrijven

  Organisatie: PvIB - NOREA - ISACA NL
   
  We hebben de afgelopen jaren vaak achterom gekeken, naar wat er was gebeurd en wat ons was overkomen. We hebben daarbij vaak naar de organisatie van informatiebeveiliging gekeken en regelmatig is het falen ervan voorbij gekomen. Gestimuleerd door komst van de AVG genieten we nu al een jaartje van de vergrote aandacht voor informatiebeveiliging op alle fronten. De druk staat er nu echt op, de agenda’s bieden ruimte want verantwoordelijken kunnen er nu minder gemakkelijk omheen. Dus dit jaar doen we het congres anders: we kijken vooruit!
   
  Er is weer meer ruimte om naar de mooie en nieuwe dingen te kijken, de New Technology. Het nieuwe gaat ons niet redden natuurlijk, maar wel helpen. De beloftes zijn ondertussen weer niet van de lucht, dus nemen we die kritisch onder de loep.
   
  Op dat vooruit kijken is tenminste één uitzondering, de AVG: één spreker fileert de gekte, de winst en de ongewisse toekomst van deze bijzondere Verordening. Want hoe moeten we nu verder, met alle onzekerheden die er nog omheen hangen en hoe zorgen we dat de aandacht een blijvertje wordt?
   
  Met een mooi speelveld van sprekers zijn de samenwerkende organisaties erin geslaagd een gevarieerd, interessant en actueel programma samen te stellen. Zowel plenair als parallelle sessies worden u aangeboden.

  Inschrijven

 • 17 oktober 18:30
  7 x plaatsen (Gratis) Meer info / Inschrijven

  Onderwerp: WERKPLEK 2020, werken we straks allemaal 100% in de Cloud of niet?
  Sprekers: Rinie Huijgen en Wesley Haakman

  In deze sessie nemen Rinie Huijgen en Wesley Haakman van Intercept u mee naar de werkplek anno 2020 aan de hand van hun ervaringen in reeds uitgevoerde projecten en met behulp van enkele life demo’s!

  Wordt er straks gewerkt op meerdere typen devices zonder dure Citrix licenties vanaf iedere (mobiele) plek waar dan ook?
  Maar die Legacy software dan, nog gebouwd in JAVA of .NET omgeving, is die ingepakt in HTML5 en kan die nog mee tot ‘end of life’?
  En hoe weet ik zeker dat die vertrouwelijke (persoons)gegevens niet buiten Europa worden opgeslagen?
  Hoe is de back-up en recovery geregeld? En kan ik ook mult-tenant werken, oftewel met een mix van Microsoft Azure, Amazon en Google Cloud?

  Veel vragen waar menig organisatie, en beleidsmakers zoals IT Manager, IT architect, Security Officer, Privacy Officer, Functionaris Gegevensbescherming, IT Auditor zich op dit moment op orienteert of misschien zelfs al druk mee bezig is.

  Over de sprekers:
  Rinie Huijgen is CTO en mede-eigenaar van Intercept, het eerste Nederlandse bedrijf (en wereldwijd 1 van de 22) dat de status van Microsoft Azure Expert Managed Service Provider (MSP) heeft gekregen. De Azure Expert MSP status wordt alleen toegekend aan de meest ervaren organisaties op het gebied van Microsoft Azure. Bedrijven die worden erkend als Azure Expert MSP zijn in staat om op grote schaal en in complexe situaties bedrijfsoplossingen op Azure leveren.

  Wesley Haakman is senior Azure consultant en Security Officer bij Intercept en heeft zich, onder andere, gespecialiseerd in beveiligingsvraagstukken en oplossingen voor opdrachtgevers die zijn of willen gaan overstappen naar de Microsoft Azure Cloud.

 • 05 november 18:30
  30 x plaatsen (Gratis) Meer info / Inschrijven

  Onderwerp: PRIVACY CONTROL FRAMEWORKS, welke zijn er, wat zijn de toepassingsgebieden, overeenkomsten en verschillen en wat kun je ermee in de dagelijkse praktijk?
  Sprekers: Jan de Heer, Marcel Koers, Ronald Koorn en Menno Borst

  Met de komst van de AVG is er een grote behoefte ontstaan aan tools (instrumenten) om de privacygerelateerde risico’s van organisaties inzichtelijk te maken, te beheersen en te meten/reviewen. Tijdens deze interactieve sessie kunt u met de sprekers van gedachten wisselen over nut en noodzaak van Privacy Control Frameworks als instrumentarium voor de dagelijkse privacy managementpraktijk in uw organisatie. Verschillende frameworks zullen door de sprekers uitgelegd en toegelicht worden, zowel die voor implementatie- als voor auditdoeleinden. Aan de orde komen o.a. die van NOREA, ISACA, KPMG, ISO en CIP.

  Over de sprekers:
  Jan de Heer is werkzaam bij de NOREA als Projectmanager Kwaliteit en Vaktechnische Communicatie. Hij participeert in de kennisgroepen  Privacy, Cybersecurity en Assurance, is coördinator van het onlangs opgestelde Privacy Control Framework (PCF). Jan heeft een brede achtergrond als enerzijds IT-Auditor en anderzijds als Senior Business Consultant bij KPN.  Jan heeft gewerkt in diverse ICT organisaties in de vakgebieden ICT Governance, Informatiebeveiliging en Privacy.

  Marcel Koers is ruim 25 jaar werkzaam op het raakvlak van architectuur, informatiebeveiliging en privacybescherming. Bij  het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft hij een leidende rol in werkgroepen en practitioners communities en bij de initiatie en totstandkoming van diverse strategisch- en tactisch-inhoudelijke documenten over onder andere clouds, Grip op SSD, beveiligingsovereenkomsten en Grip op Privacy.Voorafgaand aan het CIP was hij als enterprise architect en als CISO verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging bij UWV en het bouwen onder architectuur bij de uitbesteding van de ICT-diensten en de architectuurkeuzen bij het ICT-bedrijf van UWV en heeft hij zijn visie uitgewerkt in diverse gerealiseerde domeinarchitecturen.

  Ronald Koorn is partner bij KPMG en vanaf begin jaren 90 betrokken bij privacy-, beveiligings- en IT-governance vraagstukken. Hij heeft de eerste formele privacy-audit van de toezichthouder begeleid (voorganger van AP), diverse Privacy Frameworks mede-ontwikkeld (w.o. die van NOREA) en diverse privacyadvies-, implementatie- en audittrajecten uitgevoerd of geleid. Tevens heeft hij in de Global Privacy Taskforce meegeschreven aan de ISACA-strategie op privacygebied.

  Menno Borst is directeur bij iRisk iT Services en vanaf het tweede millennium betrokken bij IT governance vraagstukken. Als IT auditor binnen de Autoriteit Financiele Markten een bijdrage geleverd aan verschillende IT control frameworks en data forensic modellen. Gevolgd door een rol als IT Risk Manager bij Maxede in een periode waarin Private Equity firma’s Cobit risico-management en bijbehorende IT control frameworks introduceerde in de dynamische Retailwereld.   

 • 12 november 18:30
  25 x plaatsen (Gratis) Meer info / Inschrijven

  Onderwerp: Sceening van personeel
  Spreker: René Reijenga

  Na zijn actieve dienst als recherche-expert bij de politie Amsterdam-Amstelland  (Zedenpolitie en Dutch War Crime Unit van de KLPD) adviseert René sinds 1998 bedrijven op het gebied van veiligheidsvraagstukken. Hij geeft een presentatie geven over veiligheidsaspecten, zoals het identificeren van fraude incidenten en hoe je “fout” personeel kunt herkennen en buiten je organisatie kunt houden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal hij een boeiende, interessante en leerzame presentatie geven. Het wordt zeker géén saai verhaal! 

  René Reijenga is directeur van Levent Bedrijfsrecherche – Screenen.com   

  Levent Rene Reijenga 5230 klein

 • 03 december 18:30
  66 x plaatsen (Gratis) Meer info / Inschrijven

  Onderwerp:    Groeiproces Rijkswaterstaat en de rol van Cobit5
  Spreker:         Matthijs Sepers

  In deze sessie gaat Matthijs Sepers in op Informatievoorziening (Data en ICT) bij Rijkswaterstaat (RWS). Tijdens deze sessie neemt Matthijs jullie mee in het groeiproces van RWS wat hij van dichtbij heeft meegemaakt: successen, tegenvallers en wat zij daarvan hebben geleerd.

  Specifiek gaat hij in op hoe RWS hierbij gebruik maakt van Cobit5, zoals bij het invulling geven aan het werken in procesketens (‘enabler processes’) of het verbeteren van de sturing ( ‘goal cascade’).

  Zo komt onder andere aan bod:

  • Uitdagingen voor RWS op het gebied van Informatievoorziening
  • De keuze voor procesgericht werken
  • Ontwerp en implementatie van procesketens (met gebruik van ‘enabler processes’)
  • ‘Volwassen’ worden van IV (afgezet tegen de ‘goal cascade’)
  • Verdere uitdagingen en ontwikkelpunten (waaronder ‘business-IT-alignment’)

  Matthijs Sepers is adviseur bij Rijkswaterstaat, waar hij werkt aan het verbeteren van sturing en inrichting van de organisatie, waarbij Informatievoorziening in het bijzonder.

  Matthijs Sepers Rijkswaterstaat

6 75 events76306e522fec6b7c5ccf6f803b7c0a55

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining