• webbanner 3
  • slide-home1-300
  • Voordelen van ISACA lidmaatschap

    • CISA, CISM, CRISC, CGEIT beroepskwalificaties
    • Netwerken tijdens bijeenkomsten op vergaderingen en in commissies
    • Lidmaatschap ISACA is onderscheidend
    • Internationaal kennisplatform

ISACA NL Chapter, ICT, auditing en training

Round Table 4 februari 2013 -presentatie beschikbaar-

De presentatie van deze Round Table is online beschikbaar: Download de presentatie 

"Ethical Hacking, control measures and mitigation"
Drs. ing. O. Vermaas

Afgelopen jaar heeft Robert-Jan Mora van Hoffmann Bedrijfsrecherche een lezing gegeven over de modus operandi van de huidige generatie hackers. Hierbij is aandacht besteed aan de 5 P's, te weten "Probe","Penetrate", "Persist", "Propagate" en "Paralyze".

Dit jaar zal Oscar Vermaas van Hoffmann Bedrijfsrecherche de P's verder uitdiepen en een aantal technieken demonstreren die hierbij toegepast worden. Als voorbeeld wordt een nagebouwde website van een recherchebedrijf gehacked en malware geplaatst. De demonstraties zijn niet alleen leerzaam en verhelderend, maar tevens erg leuk. Hierbij wordt duidelijk op welke wijze gevoelige data op een pijnlijke wijze uit een organisatie kan lekken. Daarnaast zal aandacht worden besteedt aan hoe men deze aanvallen kan detecteren en op welke wijze men zich er tegen kan wapenen.

Oscar Vermaas is werkzaam bij Hoffmann bedrijfrecherche als senior security consultant. In die functie is houdt hij zich onder andere bezig met pentests voor klanten van Hoffmann. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in (internationale) cybercrime onderzoeken die door Hoffmann zijn uitgevoerd. Na zijn studie informatica was Oscar werkzaam als ontwikkelaar van forensische software bij o.a. de Nationale Recherche van het KLPD en is werkzaam geweest als ontwikkelaar in de telecom industrie.