Internationaal

Donderdag 16 april introduceerde Isaca 8 nieuwe certificaties, allemaal voor Cyber Security, CSX.

op .

CSX, staat voor Cyber Security Nexus, is dé plek waar alles rond cybersecurity samenkomt: research, documentatie, opleiding, conferenties en nu dus ook certificatie. De certificaties van CSX gaan een nieuw pad op: ze zijn 1) meer praktijkgericht dan de “oude” certificaties, en 2) er zijn vir levels: Foundation, Practitioner, Specialist en Expert. Het Specialist-level is weer onderverdeeld in specialisaties rond Beschermen (Protect), Detectie (Detect), Identificeren (Identify), Reageren (Respnd) en herstel (Recover), dit alles in lijn met NIST.
Als je belangstelling hebt kun je veel meer informatie vinden op de website van Isaca International. 

http://www.isaca.org/cyber/Pages/csx-cybersecurity-nexus-certifications.aspx?icid=bani_1107131&appeal=bani

Isaca NL Chapter zal de certificaties ondersteunen met trainingen, verwachting nog dit jaar.

Young Professionals Community

op .

Isaca heeft een bijzondere activiteit ingesteld voor Young Professionals. Young Professionals zijn in principe de leden tot 35 jaar oud. Maar als je een nieuw lid bent, en een beetje ouder, mag je ook meedoen. De community is bereikbaar op http://www.isaca.org/ypgroup .

In de Young Professionals Community worden specifiek op de doelgroep gerichte seminars gegeven. Er is ook eenmentor-programma opgezet.

Het leuke van dit initiatief is dat ht gehele internationaal van opzet is. Als lid kun je over de grens kijken en ervaren hoe het elders gedaan wordt, met wat voor soort problemen men daar kampt en hoe daarmee wordt omgegaan. Die ervaring kan je helpen om in je eigen wereld met frisse en aansprekende ideeën te komen.

CSX - Cybersecurity Nexus

op .

In mei heeft ISACA het Cybersecurity Nexus (CSX) programma gelanceerd. CSX is een nieuw Cybersecurity kennis platform voor professionals. De Nexus is het punt waar alles samenkomt: kennis, tools, guidance en connecties. CSX gaat o.a. twee vormen van certificering bieden: een certificaat gebaseerd op kennis van Cybersecurity en daarnaast een separaat Cybersecurity Practitioner certificaat, meer gericht op het kunnen aantonen van competenties, kennis en praktische skills in Cybersecurity disciplines. Maar CSX is meer. In CSX verband gaat ISACA een strategisch partnership aan met NIST, ENISA en NSA. Daarnaast zullen cyber gerichte events georganiseerd gaan worden. Een voorbeeld hiervan zijn de ISACA Global Cyberlympics, een wedstrijd waarbij Cybersecurity experts met elkaar de strijd aangaan in een internationale competitie.

Read more: CSX op ISACA.org

Source: isaca.org

CISA 

ISACA geeft examentrainingen om de titel CISA te mogen voeren. CISA is een wereldwijd erkend certificaat voor IS audit control. Het toont aan dat u de benodigde ervaring, skills en kennis heeft om veiligheidsrisico's te detecteren en betrouwbare audits uit te voeren.

Lees meer over de CISA-training>

CISM

Als CISM bent u in staat om zelfstandig informatieveiligheid te analyseren. ISACA verzorgt een examentraining voor CISM, die zowel ruimte biedt voor het bijspijkeren van kennis als concrete oefeningen voor het examen.

Lees meer over de CISM examentraining >