Beste bezoeker, u bezoekt onze website met Internet Explorer. Deze browser wordt niet meer actief ondersteund door Microsoft en kan voor veiligheids- en weergave problemen zorgen. Voor uw veiligheid raden wij u aan om een courante browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Microsoft Edge.

Wat kunnen we doen om een MKB ondernemer te verleiden om zijn basis digitale weerbaarheid op orde te brengen

  • Evenementen
  • Wat kunnen we doen om een MKB ondernemer te verleiden om zijn basis digitale weerbaarheid op orde te brengen

Wat kunnen we doen om een MKB ondernemer te verleiden om zijn basis digitale weerbaarheid op orde te brengen

Datum

19 oktober 2022 (woensdag)

Tijd

18:00 - 20:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:19 oktober 2022 (woensdag)
  • Tijd: 12:00 - 14:00
INSCHRIJVEN

Ervaring van Cyberweerbaarheidscentrum Limburg ECCW

In hun verhaal gaan Erik en Jeroen in op hun ervaringen met digitale veiligheid en MKB-ondernemers. Jeroen zal daarin de ruimere context schetsen van het ECCW, Erik geeft praktische voorbeelden uit zijn praktijk als ethisch hacker. Zij hebben ook enkele cases die ze aan de deelnemers willen voorleggen.

De ervaring van ECCW laat zien dat er binnen MKB ondernemingen een duidelijke behoefte is aan basis hygiëne. Het organiseren van de basis hygiëne blijkt echter weerbarstig. Nieuwe regels als NIS2 vragen ook nog eens om die basis hygiëne aantoonbaar te regelen.

Wat kunnen we doen om een ondernemer te helpen om in elk geval zijn basishygiëne aantoonbaar op orde te brengen, in een wereld waarin hij/zij vooral bezig is met energieprijzen en leveranciers. Wat zijn jouw ervaringen in je eigen organisatie met cybersecurity en awareness? Reken op een interactieve presentatie!

Sprekers: Jeroen Duijsens en Erik van der Heijden

Jeroen Duijsens is o.a. projectleider van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg (ECCW), een initiatief van de grote ondernemersverenigingen in Limburg en verschillende overheidspartijen waaronder de politie. Doel is om de digitale weerbaarheid van het Midden-en Kleinbedrijf te vergroten. In die hoedanigheid heeft hij veel contact met MKB-ondernemers en overheidspartijen op dit vlak. Het ECCW geeft workshops rond diverse thema’s en bezoekt bedrijven om hun cyberweerbaarheid in kaart te brengen en adviseert over het verbeteren ervan. Jeroen is zelfstandig gevestigd en studeerde bedrijfseconomie -accounting en organisatiekunde.

Erik van der Heijden is Cybersecurityconsultant en als zodanig verbonden aan het ECCW. Door de bril van een ethisch hacker bezoekt hij bedrijven om ze te helpen hun cyberweerbaarheid te vergroten. Het is vaak een ondergeschoven kindje, en hoewel bedrijven vaak wel weten dat ze er aandacht aan moeten besteden, weten ze vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken.

Immers, je moet als een hacker denken om hackers buiten de deur te houden.

Inschrijven

0
Available Tickets: 46
Het ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

19 oktober 2022 (woensdag)

Tijd

18:00 - 20:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:19 oktober 2022 (woensdag)
  • Tijd: 12:00 - 14:00
INSCHRIJVEN
Hotel Eindhoven

Locatie

Hotel Eindhoven
Aalsterweg 322, Eindhoven
ISACA NL Chapter Round Tables

Organisator

ISACA NL Chapter Round Tables
Email
roundtables@isaca.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.